Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

7 din 10 români citesc etichetele alimentelor!

Autor: Ilie Stoianmarți, 10 septembrie, 2013

Aproape trei sferturi dintre români sunt preocupaţi de dietă şi de propria greutate, este concluzia unui studiu pe tema obiceiurilor alimentare. Spre deosebire de cercetările anterioare, rezultatele acestuia arată că 7 din 10 români citesc etichetele atunci când cumpără un produs alimentar.

Românii au devenit din ce în ce mai preocupaţi de conţinutul produselor alimentare pe care le cumpără, potrivit recentului studiu în domeniu. Cercetarea, realizată de EXACTCC pentru unul dintre brandurile româneşti, s-a desfăşurat în perioada 23-24 iulie 2013 pe un eşantion de 448 de respondenţi cu educaţie superioară, cu vârsta cuprinsă între 25-45 de ani, rezidenţi în oraşe cu mai mult de 50.000 de locuitori.

Rezultatele făcute publice de postul TV Realitatea, au arătat că printre informaţiile verificate de români pe etichetă pe primul loc se află numărul de calorii, urmat de aportul nutritiv, dar şi beneficiile produselor pentru sănătate. În plus, mai mult de jumătate dintre românii intervievaţi sunt preocupaţi de existenţa aditivilor alimentari în produsele existente la rafturi.

Cu toate acestea, la nivelul populaţiei studiate nu este clară distincţia dintre aditivii naturali, fără efecte negative asupra sănătăţii şi cei artificiali, nerecomandaţi pentru o alimentaţie echilibrată.

Rezultatele cercetării au arătat 3 din 10 participanţi sunt de părere că toate E-urile dăuneaza grav sănătăţii, în timp ce 4 din 10 înţeleg că există aditivi alimentari fără efecte negative asupra sănătăţii.(Mai multe, pe www.realitatea.net)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...