Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

700 de kilograme de carne cu acte false, incinerate de dsv vrancea

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In 4 martie, Directia Sanitar Veterinara Vrancea a incinerat 700 de kilograme de carne de vita si miel, insotite de acte false. Conform unui comunicat al Inspectoratului de Politie Vrancea, carnea a fost depistata de politistii din Adjud intr-un autovehicul oprit in trafic pentru control, apartinand unei persoane din localitatea Homocea.

Mai multe carcase de bovine si ovine au fost descoperite in caroseria autoutilitarei, marfa pentru care conducatorul auto a prezentat un aviz de insotire si un fals certificat de sanatate publica pentru carne proaspata, emis pentru cantitatea de 1732 kg carcasa bovina.

Societatea comerciala, cu sediul in Homocea – Vrancea, care a eliberat certificatul de sanatate si eticheta de clasificare a fost sanctionata cu amenda in valoare de 6.000 de lei, iar cele 676 kg carcasa bovina si 40,3 kg carcasa ovina au fost confiscate si incinerate, de catre DSV Vrancea. Insotitorul marfii este cercetat de politistii din Adjud pentru falsificarea documentelor oficiale si fals material in inscrisuri oficiale. (TS)

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...