Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

8,5 milioane de euro în silozuri

Autor: Meat MIlkluni, 2 decembrie, 2013

Anul agricol foarte bun se încheie cu investiţii pe măsură pentru Cerealcom Dolj, companie deţinută de Mihai Anghel. Antreprenorul a anunţat construirea a două noi silozuri în localităţile Segarcea şi Portăreşti, în apropierea fermelor de 25.000 de hectare lucrate de grupul din Dolj.

Investiţia totală se va ridica la 8,5 milioane de euro, potrivit calculelor realizate de Ziarul Financiar. ”Este un proiect nou. În apropierea fermelor de la Segarcea şi Portăreşti aveam silozuri de capacitate mai mică. Este vorba despre o optimizare a costurilor logistice”, a declarat Mihai Anghel pentru publicaţia financiară.

Cele două noi investiţii au, fiecare, o capacitate de 60.000 de tone şi vor reprezenta cele mai mari silozuri deţinute de Cerealcom Dolj. Ele vor aduce o majorare a capacităţii de stocare de 50%, ajungându-se la 370.000 de tone. Compania mai deţine şimagazii orizontale ce pot depozita 150.000 de tone de cereale. Pe lângă înmagazinare propriei recolte ce ajunge, anual, la 120.000-130.000 de euro, Anghel acţionează şi ca integrator regional, preluând şi reolctele altor fermieri.

Pentru construcţia celor două noi silozuri, Mihai Anghel s-a orientat către un sistem de celule metalice care pot funcţiona între 30 şi 40 de ani. Astfel de silozuri cu capacitate mare sunt recomandate pentru unităţile care doresc spaţiu de stocare şi  nu au rulaj mare, aşa cum sunt cele din zonele de tranzit de pe Dunăre.(Mai multe, pe www.zf.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...