Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

A.c.o. sibiu: pretul carnii de miel va creste si in 2013

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Presedintele Asociatiei Crescatorilor de Ovine din judetul Sibiu, Marcel Andrei, a declarat pentru expresuldesibiu.ro ca pretul carnii de miel va creste si in anul 2013.

La conditiile costurile pe care le-am avut, pretul in greutate, la viu, ar trebui sa porneasca de la 15 lei, iar la carcasa de la 25 lei. Anul trecut, pretul a fost de 22-23 lei, asadar cresterea a fost nesemnificativa pentru buzunarul consumatorului , a spus Marcel Andrei.

Acesta a adaugat ca numarul cumparatorilor a scazut de la an la an din cauza reducerii puterii de cumparare si ca se asteapta ca si anul acesta cererea sa fie redusa.

Numarul consumatorilor scade de la an la an si numarul de miei care se vand pe piata interna e tot mai mic. Se vede puterea de cumparare. Anul trecut, fata de 2010, numarul de miei care s-au vandut pe piata interna a fost redus cu 15-20 la suta. Puterea de cumparare a romanilor, pe care o simtim si la branza si la alte produse, scade si ne asteptam ca numarul de consumatori sa scada, a afirmat presedintele Asociatiei Crescatorilor de Ovine din judetul Sibiu.

Potrivit acestuia, crescatorii mari se concentreaza mai mult pe export decat pe piata interna.

Nu ne putem permite sa sacrificam mielul si sa venim cu el in piata, pentru ca deja a doua zi, daca nu se cumpara, isi schimba aspectul si nimeni nu risca. De obicei, cei care sacrifica miei pentru Paste sunt crescatorii cu efective mici de oi. Crescatorii cu efective mari vand, in viu, la export,
a spus Marcel Andrei.

Acesta a declarat ca numarul mieilor care vor fi sacrificati de Pasti va fi in functie de cererea pietei, pentru ca au fost ani in care crescatorii au ramas cu carnea nevanduta.

Potrivit datelor oferite de Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Sibiu, efectivul de ovine a judetului Sibiu este de aproximativ 510.000 de oi, crescute in peste 8.800 de exploatatii individuale.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...