Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

A crescut productia de mezeluri la negru

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza replicaonline.ro, perioada urmatoare va aduce o crestere cu peste opt procente a pretului carnii, in principal urmare a scaderii veniturilor si stagnarii consumului.

Drept urmare, producatorii nu isi vor mai permite scumpiri. Preturile la carne au crescut totusi cu 19%, fata de aceeasi perioada a lui 2010, dar – surprinzator – preturile preparatelor din carne nu au crescut si nu este anticipata o crestere cu mai mult de 5-8 procente, in urmatoarea perioada.

Materia prima a mezelurilor reprezinta 50-80% din produs, dar scumpirile nu mai pot fi aplicate, deoarece duc inevitabil la stagnarea/scaderea consumului acestora.

In prima jumatate a anului, statisticile oficiale prezinta un consum pe piata interna cu 15% mai putina carne si preparate din carne. Cu toate acestea, producatorii au convingerea ca nu poate fi vorba de o scadere reala a consumului acestui segment de produse ci, mai curand, de existenta unei piete negre, spre care sunt transferate importante cantitati de mezeluri.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...