Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

A crescut productia de mezeluri la negru

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza replicaonline.ro, perioada urmatoare va aduce o crestere cu peste opt procente a pretului carnii, in principal urmare a scaderii veniturilor si stagnarii consumului.

Drept urmare, producatorii nu isi vor mai permite scumpiri. Preturile la carne au crescut totusi cu 19%, fata de aceeasi perioada a lui 2010, dar – surprinzator – preturile preparatelor din carne nu au crescut si nu este anticipata o crestere cu mai mult de 5-8 procente, in urmatoarea perioada.

Materia prima a mezelurilor reprezinta 50-80% din produs, dar scumpirile nu mai pot fi aplicate, deoarece duc inevitabil la stagnarea/scaderea consumului acestora.

In prima jumatate a anului, statisticile oficiale prezinta un consum pe piata interna cu 15% mai putina carne si preparate din carne. Cu toate acestea, producatorii au convingerea ca nu poate fi vorba de o scadere reala a consumului acestui segment de produse ci, mai curand, de existenta unei piete negre, spre care sunt transferate importante cantitati de mezeluri.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...