Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

A fost lansat cluster-ul Carpathia Brașov

Autor: Maria Demetriadmarți, 31 mai, 2016

La Brașov a fost inaugurată activitatea primei asociații de competitivitate în agricultură, zootehnie si industrie alimentară bio din Regiunea Centru – „Cluster Inovativ Bio Carpathia Brașov”. Clusterul este cunoscut drept o grupare de producători, utilizatori şi beneficiari, în scopul punerii în aplicare a bunelor practici din UE în vederea creşterii competitivităţii operatorilor economici, potrivit definiției care este întâlnită și în legislația din România.

 

Lansarea cluster-ului poate avea un impact pozitiv imediat asupra mediului economic local, a sănătății consumatorilor și nu în ultimul rând a unei imagini turistice atractive, municipiul Brașov având oportunitatea de a deveni primul Oraș Bio al României integrat în reteaua europeană „Citta del Bio /Organic Cities Network”, după capitala României, București.

 

Asociația „Cluster Inovativ Bio Carpathia Brașov” vine în ajutorul întreprinderilor mici, mijlocii şi mari interesate în dezvoltarea lanțului scurt de aprovizionare și a unei piețe locale a produselor bio din județul Brașov.

 

Totodată, are ca scop consolidarea procesului de interacţiune dintre firme, instituții publice și asociații reprezentative, favorizând fluxul informaţional şi împărtăşirea cunoştinţelor, integrarea rezultatelor cercetării-inovării, economii de costuri realizate pe diferite niveluri (promovare integrată, distribuţie, logistică, transport, acces la diferite servicii), creşterea productivităţii, creşterea numărului de furnizori şi clienţi ai membrilor, vizibilitate sporită, posibilităţi de internaţionalizare, parteneriate în vederea schimburilor comerciale şi pentru dezvoltarea de proiecte ulterioare, informeaza Buna ziua Brasov.

Programul de sprijin pentru comercializarea lânii dă rezultate
Autor: meatmilk  /   luni, 19 martie 2018

(Comunicat MADR) Odată cu începerea sezonului de tuns al oilor, au fost livrate și primele cantități de lână către centrele de colectare a lânii. Astfel, primele rezultate ale programului de sprijin pentru comercializarea lanii se inregistreaza in judetele Sibiu si Constanta,  care au colectat o cantitate de lana de peste 1500 de tone,...

Licitație de Bovine Aberdeen Angus în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 martie 2018

(Comunicat) Cum s-a adaptat rasa Aberdeen Angus în România, cum arată la momentul actual piața, ce oportunități pot fi accesate și care sunt principalii pioni ai acestui domeniu? Află la licitație!!!   În 21 aprilie, pentru al doilea an la rând, Asociația Aberdeen Angus România organizează în cadrul târgului AGRARIA,...