Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

A fost lansat cluster-ul Carpathia Brașov

Autor: Maria Demetriadmarți, 31 mai, 2016

La Brașov a fost inaugurată activitatea primei asociații de competitivitate în agricultură, zootehnie si industrie alimentară bio din Regiunea Centru – „Cluster Inovativ Bio Carpathia Brașov”. Clusterul este cunoscut drept o grupare de producători, utilizatori şi beneficiari, în scopul punerii în aplicare a bunelor practici din UE în vederea creşterii competitivităţii operatorilor economici, potrivit definiției care este întâlnită și în legislația din România.

 

Lansarea cluster-ului poate avea un impact pozitiv imediat asupra mediului economic local, a sănătății consumatorilor și nu în ultimul rând a unei imagini turistice atractive, municipiul Brașov având oportunitatea de a deveni primul Oraș Bio al României integrat în reteaua europeană „Citta del Bio /Organic Cities Network”, după capitala României, București.

 

Asociația „Cluster Inovativ Bio Carpathia Brașov” vine în ajutorul întreprinderilor mici, mijlocii şi mari interesate în dezvoltarea lanțului scurt de aprovizionare și a unei piețe locale a produselor bio din județul Brașov.

 

Totodată, are ca scop consolidarea procesului de interacţiune dintre firme, instituții publice și asociații reprezentative, favorizând fluxul informaţional şi împărtăşirea cunoştinţelor, integrarea rezultatelor cercetării-inovării, economii de costuri realizate pe diferite niveluri (promovare integrată, distribuţie, logistică, transport, acces la diferite servicii), creşterea productivităţii, creşterea numărului de furnizori şi clienţi ai membrilor, vizibilitate sporită, posibilităţi de internaţionalizare, parteneriate în vederea schimburilor comerciale şi pentru dezvoltarea de proiecte ulterioare, informeaza Buna ziua Brasov.

MADR: România va exporta bovine în Iran
Autor: meatmilk  /   joi, 28 februarie 2019

(Comunicat) În urma eforturilor Guvernului României și a demersurilor diplomatice din ultima perioadă, schimburile comerciale în domeniul agroalimentar cu Republica Iran înregistrează o evoluție îmbucurătoare, fapt ce este dovedit de deblocarea exporturilor de bovine.   Astfel, în urma negocierilor purtate între Autoritatea...

INSSE: Sacrificările şi producţia de carne în luna decembrie 2018 (Infografic)
Autor: meatmilk  /   joi, 14 februarie 2019

(Comunicat) În luna decembrie 2018 faţă de luna decembrie 2017, numărul sacrificărilor a crescut la ovine şi caprine şi la păsări, iar la bovine şi la porcine a scăzut.   Greutatea în carcasă a crescut la păsări şi a scăzut la bovine, la porcine şi la ovine şi caprine.   În anul 2018 comparativ cu anul...