Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

A fost lansat cluster-ul Carpathia Brașov

Autor: Maria Demetriadmarți, 31 mai, 2016

La Brașov a fost inaugurată activitatea primei asociații de competitivitate în agricultură, zootehnie si industrie alimentară bio din Regiunea Centru – „Cluster Inovativ Bio Carpathia Brașov”. Clusterul este cunoscut drept o grupare de producători, utilizatori şi beneficiari, în scopul punerii în aplicare a bunelor practici din UE în vederea creşterii competitivităţii operatorilor economici, potrivit definiției care este întâlnită și în legislația din România.

 

Lansarea cluster-ului poate avea un impact pozitiv imediat asupra mediului economic local, a sănătății consumatorilor și nu în ultimul rând a unei imagini turistice atractive, municipiul Brașov având oportunitatea de a deveni primul Oraș Bio al României integrat în reteaua europeană „Citta del Bio /Organic Cities Network”, după capitala României, București.

 

Asociația „Cluster Inovativ Bio Carpathia Brașov” vine în ajutorul întreprinderilor mici, mijlocii şi mari interesate în dezvoltarea lanțului scurt de aprovizionare și a unei piețe locale a produselor bio din județul Brașov.

 

Totodată, are ca scop consolidarea procesului de interacţiune dintre firme, instituții publice și asociații reprezentative, favorizând fluxul informaţional şi împărtăşirea cunoştinţelor, integrarea rezultatelor cercetării-inovării, economii de costuri realizate pe diferite niveluri (promovare integrată, distribuţie, logistică, transport, acces la diferite servicii), creşterea productivităţii, creşterea numărului de furnizori şi clienţi ai membrilor, vizibilitate sporită, posibilităţi de internaţionalizare, parteneriate în vederea schimburilor comerciale şi pentru dezvoltarea de proiecte ulterioare, informeaza Buna ziua Brasov.

Producția agro-zootehnică a României în anul 2018
Autor: Nora Marin  /   luni, 8 octombrie 2018

În ciuda aparențelor, agricultura României și-a continuat dezvoltarea, confirmând ascendentul ultimilor ani. Fără îndoială, implicarea MADR în facilitarea obținerilor de fonduri europene și alte ajutoare financiare, au dat posibilitatea fermierilor români și își desfășoare activitățile în bune condițiuni, asta, lăsând la o...

INSSE: Producția de lapte și lactate în luna iulie 2018 (Raport extins)
Autor: meatmilk  /   joi, 13 septembrie 2018

(Comunicat) În luna iulie 2018, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a crescut cu 1,6% faţă de luna iunie 2018 și cu 9,6% faţă de luna iulie 2017.   Cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de...