Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

A fost lansat un program de urmarire a adn-ului animal cu ajutorul tehnologiei smartphone

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza Globalmeatnews.com, un nou program de urmarire a ADN-ului animal, care permite consumatorilor sa scaneze produsele cu ajutorul smartphon-urilor a fost lansat de companiile BioPet Vet Lab si Southern Natural Foods.

Potrivit companiei BioPet, programul companiei de biotehnologie animala IntegriMeat ADN, care este un program verificat si testat, permite o identificare si urmarire pentru sectorul animal din America. Mostre de ADN vor fi luate din stocul deja existent sau dintr-un stoc nou, care este cunoscut ca punct de original de inregistrare, BioPet adaaugand ulterior informatiile intr-o baza de date, inainte de a genera un cod imediat. Ambalajul final va includeun cod QR si va permite consumatorilor sa vada o serie de informatii.

Presedintele companiei Southern Natural Foods, Jim Simpson a explicat ca interesul pentru siguranta si cum ADN-ul se aplica in siguranta alimentara au fost intotdeauna o prioritate a companiei care este un important procesator de carne.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...