Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

A inceput saptamana verde

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In data de 21 ianuarie 2011 s-a deschis o noua editie a celui mai mare targ din lume de agricultura, alimentatie si horticultura „Saptamana Verde” (International Green Week), de la Berlin. Evenimentul va tine pana in data de 30 ianuarie 2011.

Saptamana Verde gazduieste, in acest an, 1.632 de expozanti din 57 de tari, care isi prezinta oferta pe 115.000 metri patrati pusi la dispozitie de organizatorul evenimentului – societatea de targuri si expozitii Messe Berlin.Parcul expozitional va putea fi vizitat intre orele 10 a.m. si 19 p.m, iar sambata si duminica ora inchiderii va fi 20:00 p.m.

In acest an Romania, prin Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurala va semna un contract de parteneriat cu Germania pentru targul din 2012. La editia cu numarul 76 (2011) a „Saptamanii Verzi”, tara noastra participa cu 15 firme. Standul Romaniei are o suprafata de 165 de metri patrati si va incerca sa atraga vizitatorii cu produse agroalimentare specifice, respectiv cu miere si produse apicole, vinuri, palinca si ale bauturi din fructe, branzeturi, conserve de legume si fructe, produse de morarit si panificatie. De asemenea, vor fi prezenti si producatori traditionali cu branzeturi din lapte de vaca si de oaie, cu pita de Pecica, cu produse procesate din carne, dar si cu covoare din lana vopsite cu plante.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...