Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

A.n.s.v.s.a. sprijina crescatorii de porci si procesatorii din industria carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor continua actiunile de sprijinire a crescatorilor de porci, a unitatilor din industria carnii si implicit pentru a reusi intrarea Romaniei in comertul intracomunitar cu carne proaspata de porc si produse din carne de porc, provenite de la porcii crescuti pe teritoriul national.

In acest sens s-a finalizat elaborarea unor acte normative prin care se faciliteaza acordarea de subventii pentru crescatorii de porci care detin exploatatii comerciale autorizate si/sau inregistrate sanitar-veterinar, in care se respecta normele de biosecuritate si bunastare a animalelor. Noile reglementari ale A.N.S.V.S.A. urmaresc prevenirea aparitiei si raspandirii bolilor, prin verificarea si certificarea starii de sanatate a animalelor de la locul de origine pana la cel de destinatie, asigurarea trasabilitatii si un control strict al miscarii porcilor.

Astfel, se prevede ca miscarea suinelor domestice vii pe teritoriul Romaniei sa se efectueze doar daca acestea sunt identificate si insotite de un certificat sanitar veterinar de sanatate, ceea ce reprezinta o masura de biosecuritate, in conditiile in care a fost stopata vaccinarea contra pestei porcine clasice, pentru a permite liberalizarea comertului cu porci vii pe teritoriul national. Se creeaza cadrul legal ca porcii din gospodariile populatiei sa fie vanduti pe teritoriul localitatii, in alte localitati de pe teritoriul aceluiasi judet, in alte judete sau catre targuri de animale vii autorizate sanitar veterinar, targuri a caror perioada de functionare a fost stabilita in perioada calendaristica 1decembrie – 15 mai.

O alta o facilitate este categoria de exploatatie comerciala de tip A*, din care porcii pot fi valorificati catre unitati de abatorizare autorizate, dar numai catre cele autorizate pentru comercializare de produse pe plan national. Trecerea de la cresterea animalelor in sistem gospodaresc la cresterea in sistemul de exploatatie comerciala de tip A va oferi crescatorilor de porci posibilitatea de a valorifica animalele in abatoarele autorizate pentru comercializarea produselor pe plan national, posibilitatea accesarii de fonduri, toate acestea cu conditia respectarii trasabilitatii si a unor norme de biosecuritate si bunastare a animalelor in exploatatiile pe care le detin.

Soluții FrieslandCampina Kievit, pentru produse ready meal-clean label
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 noiembrie 2018

Compania olandeză FrieslandCampina Kievit, producător mondial de ingrediente alimentare și băuturi, a realizat recent un studiu privind  tendințele și evoluțiile de pe piața produselor ready meal, indulgence și clean label, cu țintă directă asupra savorii.   Utilizând propria analiză a conversațiilor online, precum și...

Metro AG Metro-Nom a deschis un birou IT la Cluj-Napoca
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Metro AG Metro-Nom și-a deschis cel de-al treilea birou IT românesc în Cluj-Napoca, denumit și Silicon Valley al Balcanilor, după cum informează publicația European Supermarket Magazine.   Compania mai are încă două unități IT care operează local, mai precis, în București și Brașov. Divizia IT a firmei, Metro-Nom este...