Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

A.n.s.v.s.a. sprijina crescatorii de porci si procesatorii din industria carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor continua actiunile de sprijinire a crescatorilor de porci, a unitatilor din industria carnii si implicit pentru a reusi intrarea Romaniei in comertul intracomunitar cu carne proaspata de porc si produse din carne de porc, provenite de la porcii crescuti pe teritoriul national.

In acest sens s-a finalizat elaborarea unor acte normative prin care se faciliteaza acordarea de subventii pentru crescatorii de porci care detin exploatatii comerciale autorizate si/sau inregistrate sanitar-veterinar, in care se respecta normele de biosecuritate si bunastare a animalelor. Noile reglementari ale A.N.S.V.S.A. urmaresc prevenirea aparitiei si raspandirii bolilor, prin verificarea si certificarea starii de sanatate a animalelor de la locul de origine pana la cel de destinatie, asigurarea trasabilitatii si un control strict al miscarii porcilor.

Astfel, se prevede ca miscarea suinelor domestice vii pe teritoriul Romaniei sa se efectueze doar daca acestea sunt identificate si insotite de un certificat sanitar veterinar de sanatate, ceea ce reprezinta o masura de biosecuritate, in conditiile in care a fost stopata vaccinarea contra pestei porcine clasice, pentru a permite liberalizarea comertului cu porci vii pe teritoriul national. Se creeaza cadrul legal ca porcii din gospodariile populatiei sa fie vanduti pe teritoriul localitatii, in alte localitati de pe teritoriul aceluiasi judet, in alte judete sau catre targuri de animale vii autorizate sanitar veterinar, targuri a caror perioada de functionare a fost stabilita in perioada calendaristica 1decembrie – 15 mai.

O alta o facilitate este categoria de exploatatie comerciala de tip A*, din care porcii pot fi valorificati catre unitati de abatorizare autorizate, dar numai catre cele autorizate pentru comercializare de produse pe plan national. Trecerea de la cresterea animalelor in sistem gospodaresc la cresterea in sistemul de exploatatie comerciala de tip A va oferi crescatorilor de porci posibilitatea de a valorifica animalele in abatoarele autorizate pentru comercializarea produselor pe plan national, posibilitatea accesarii de fonduri, toate acestea cu conditia respectarii trasabilitatii si a unor norme de biosecuritate si bunastare a animalelor in exploatatiile pe care le detin.

La Meat.Milk 2019, AB Tehnic Profesional va susține două comunicări
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Companie de elită din domeniul frigului industrial, aflată în avangarda pieței pe care activează, AB Tehnic Profesional a devenit Prtener al Conferinței Internaționale Meat.Milk 2019, urmând să susțină două comunicări tehnologice în ziua de 30 mai, atât în workshop-ul CARNE, cât și în workshop-ul LAPTE.   AB Tehnic...

Carmangeria Godac a devenit Partener Mic dejun al Conferinței Meat.Milk 2013
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Și în acest an, la fel ca la precedentele ediții, Carmangeria Godac, proprietate a domnului Radu Marian, este Partener Mic-Dejun al Expo-Conferinței Meat & Milk 2019, urmând să facă deliciul meselor de dimineață cu unele dintre cele mai bune produse ale sale.   Astfel, Carmangeria Godac va îmbia participanții ca,...