Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

A patra Conferință Regională PNDR 2014-2020

Autor: meatmilkvineri, 5 octombrie, 2018

(Comunicat MADR) Alexandru Potor, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a participat în data de 01 octombrie 2018, la Amara la cea de a 4-a Conferință Regională PNDR–Regiunea Sud-Muntenia dedicată dezbaterii subiectelor privind implementarea eficientă a Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

 

Principala temă de dezbatere a fost reprezentată de promovarea măsurilor PNDR care vizează sprijinirea și atragerea tinerilor în agricultură. Astfel, se dorește întinerirea generațiilor, acesta fiind unul  dintre obiectivele viitoarei Politici Agricole Comune.

 

Următoarele tematici de interes au fost expuse publicului prezent la eveniment: finanțări complementare prin PNDR 2014-2020 și Programul Operațional Regional, acțiuni de sprijinire a tinerilor fermieri, servicii de consiliere și asociere prin PNDR 2014-2020, stadiul măsurilor de investiţii PNDR 2014-2020 gestionate de către AFIR, stadiul măsurilor PNDR 2014-2020 gestionate de către APIA, precum și exemple de proiecte de succes.

 

Un element de noutate în cadrul conferinței l-a reprezentat descrierea aspectelor de   interes major în implementarea proiectelor finanțate prin PNDR 2014-2020, legate de achiziții publice și instrumente financiare. Aceste informații au fost aduse la cunoștința publicului interesat de către reprezentanții ANAP (Agenția Națională pentru Achiziții Publice).

 

La eveniment au mai fost prezenți Carmen Boteanu, Director General Adjunct al AM PNDR, reprezentanți AFIR și APIA, membrii ai conducerii fondurilor de garantare, Alina Mihaela Toma, Preşedinte-Director general FGCR, Alexandru Petrescu, Director General FNGCIMM.

 

În cadrul evenimentului, secretarul de stat Alexandru Potor a afirmat că ”dialogul constructiv a arătat faptul că investitorii în agricultura au nevoie de stabilitate și predictibilitate a cadrului legislativ care guvernează activitatea economică.”

 

De asemenea, participanții au primit asigurări din partea secretarului de stat Potor asupra faptului că Ministerul Agriculturii face eforturi pentru a clarifica acele aspecte care îngreunează în momentul de față implementarea proiectelor de dezvoltare locală.

 

La finalul acestui eveniment secretarul de stat Potor a concluzionat: ”mă bucură faptul că au fost aprecieri pozitive în sensul ca unele probleme au fost rezolvate și că finanțările pe care le punem la dispoziția fermierilor găsesc un ecou foarte bun, majoritatea  liniilor de finanțare fiind accesate de beneficiari în integralitate.”

Utilizarea responsabilă a resurselor și creșterea consumului de pește
Autor: meatmilk  /   vineri, 12 octombrie 2018

(Comunicat) Domnul Alexandru Potor, Secretar de Stat în cadrul MADR, a participat la Reuniunea Comitetului consultativ pentru sectorul pescăresc, ocazie cu care au fost discutate probleme privind sectorul acvaculturii din România. Evenimentul a fost găzduit de Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură.   Printre...

Modificarea criteriilor de evaluare a programului de finanțare Start Up Nation
Autor: meatmilk  /   miercuri, 10 octombrie 2018

(Comunicat) S-a publicat proiectul unei Ordonantei de Urgenta care priveste Programul Start Up Nation 2018, ce aduce modificari importante asupra criteriilor de evaluare si modului in care se vor derula proiectele aprobate. Aceste modificari sunt in dezbatere publica pentru 30 de zile. In aceasta perioada oricine poate trimite opinii cu privire...