Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

A scazut productia americana de carne rosie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Departamentul American pentru Agricultura a anuntat ca productia totala de carne rosie din SUA a fost, in 2009, de 22 milioane de tone, cu 2% mai putin decat anul trecut, scrie presa internationala.

Sacrificarile in fermele americane au insumat 63.000 de tone. Productia totala de carne de vita a totalizat 11 milioane de tone anul trecut, in scadere cu 2% fata de anul trecut. Sacrificarile de vite au fost de 33,3 milioane de capete,in scadere cu 3% fata de anul 2008.
Preturile de pe piata americana a carnii de vita si de porc raman la un nivel bun, vanzarile en detail sustinand in continuare preturile practicate la animalele in viu. Carnea de vita selectata era la sfarsitul saptamanii trecute la cotatia de 170 de dolari per suta de uncii, cu 3 dolari mai mult decat in urma cu o saptamana, sau cu 19 dolari pe suta de uncii, adica 12,6% mai mult decat in urma cu un an.

Mai mult, producatorii americani de carne de vita se confrunta tot mai mult in lupta purtata in interiorul supermarketurilor cu colegii lor specializati in carnea de pui, mult mai ieftina si disponibila in cantitati indestulatoare. Concurenta solida din partea carnii de pui ar putea produce ceva probleme pentru producatorii de carne rosie, cererea la aceasta marfa urmand sa scada, mai ales ca industria SUA a carnii era oricum deja afectata de criza economica si de scaderea exporturilor.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...