Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

A scazut productia americana de carne rosie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Departamentul American pentru Agricultura a anuntat ca productia totala de carne rosie din SUA a fost, in 2009, de 22 milioane de tone, cu 2% mai putin decat anul trecut, scrie presa internationala.

Sacrificarile in fermele americane au insumat 63.000 de tone. Productia totala de carne de vita a totalizat 11 milioane de tone anul trecut, in scadere cu 2% fata de anul trecut. Sacrificarile de vite au fost de 33,3 milioane de capete,in scadere cu 3% fata de anul 2008.
Preturile de pe piata americana a carnii de vita si de porc raman la un nivel bun, vanzarile en detail sustinand in continuare preturile practicate la animalele in viu. Carnea de vita selectata era la sfarsitul saptamanii trecute la cotatia de 170 de dolari per suta de uncii, cu 3 dolari mai mult decat in urma cu o saptamana, sau cu 19 dolari pe suta de uncii, adica 12,6% mai mult decat in urma cu un an.

Mai mult, producatorii americani de carne de vita se confrunta tot mai mult in lupta purtata in interiorul supermarketurilor cu colegii lor specializati in carnea de pui, mult mai ieftina si disponibila in cantitati indestulatoare. Concurenta solida din partea carnii de pui ar putea produce ceva probleme pentru producatorii de carne rosie, cererea la aceasta marfa urmand sa scada, mai ales ca industria SUA a carnii era oricum deja afectata de criza economica si de scaderea exporturilor.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...