Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

A scazut productia americana de carne rosie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Departamentul American pentru Agricultura a anuntat ca productia totala de carne rosie din SUA a fost, in 2009, de 22 milioane de tone, cu 2% mai putin decat anul trecut, scrie presa internationala.

Sacrificarile in fermele americane au insumat 63.000 de tone. Productia totala de carne de vita a totalizat 11 milioane de tone anul trecut, in scadere cu 2% fata de anul trecut. Sacrificarile de vite au fost de 33,3 milioane de capete,in scadere cu 3% fata de anul 2008.
Preturile de pe piata americana a carnii de vita si de porc raman la un nivel bun, vanzarile en detail sustinand in continuare preturile practicate la animalele in viu. Carnea de vita selectata era la sfarsitul saptamanii trecute la cotatia de 170 de dolari per suta de uncii, cu 3 dolari mai mult decat in urma cu o saptamana, sau cu 19 dolari pe suta de uncii, adica 12,6% mai mult decat in urma cu un an.

Mai mult, producatorii americani de carne de vita se confrunta tot mai mult in lupta purtata in interiorul supermarketurilor cu colegii lor specializati in carnea de pui, mult mai ieftina si disponibila in cantitati indestulatoare. Concurenta solida din partea carnii de pui ar putea produce ceva probleme pentru producatorii de carne rosie, cererea la aceasta marfa urmand sa scada, mai ales ca industria SUA a carnii era oricum deja afectata de criza economica si de scaderea exporturilor.

Lucrătura UE la linguriCA-CAlității
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 25 mai 2018

Zilele trecute, redacția noastră a primit din partea Comisiei de Agricultură a Parlamentului European Declarația în care detaliază principiile după care va fi construit noul exercițiu financiar al Uniunii Europene, pentru perioada 2021-2027.   Tema este amplă și, până la momentul adoptării noii Strategii Agricole Comune,...

GfK: Puterea de cumpărare a românilor, cea mai mare rată de creștere în 2017
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) GfK a derulat un studiu - analiză a scenei de retail european, cuprinzând cele mai recente evoluții și prognoze pentru 2018. Indicatorii de piață evaluați de GfK pentru cele 32 de țări europene analizate sunt: puterea de cumpărare, ponderea cheltuielilor populației în retail din cheltuielile totale, inflația și...