Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Aaylex Prod, cel mai mare exportator de produse din carne de pasăre

Autor: Meat MIlkluni, 1 septembrie, 2014

Producătorii de carne de pasăre, dulciuri şi băuturi sunt cei mai mari exportatori de alimente procesate, însă niciuna dintre aceste companii nu se află în top 100 cei mai mari exportatori din România. Cel mai mare exportator de alimente face în jur de 40 de milioane de euro din livrările externe, arată o analiză a ZF pe baza da­telor de la INS.

Potrivit zfcorporate.ro, clasamentul exportatorilor de produse finite din carne este condus de Aaylex Prod, urmat de Transavia și Avicola Crevedia. Demn de remarcat este faptul că în Top 10 nu apar decât aceste trei companii de carne de pasăre, nefiind inclusă nicio firmă de procesare a cărnii de porc.

În topul celor mai mari exportatori de alimente şi băuturi se află şi giganţii Coca-Cola HBC şi PepsiCo, prin îmbu­teliatorul Quadrant-Amroq Beve­rages, ale căror fabrici din România au devenit un important furnizor al pieţelor din jur.

De exemplu Coca-Cola HBC România trimite la export aproape jumătate din producţia de la Ploieşti a băuturilor din fructe Cappy Pulpy. Pe de altă parte, fabrica PepsiCo din Dragomireşti (Ilfov) exportă volume „semnificative“ de ice-tea în Turcia şi Grecia. (Mai multe, pe www.zfcorporate.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...