Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Aaylex Prod conduce în Top-ul pierderilor

Autor: Meat MIlkluni, 28 octombrie, 2013

Daca in varful clasamentului profitabilitatii am regasit companii din esalonul doi al pietei, dupa dimensiunea business-ului, topul pierderilor din industria FMCG autohtona este dominat de producatori mari. Ca si in cazul analizei profiturilor, pierderile au fost centralizate pentru companii cu cifre de afaceri de peste 30 de milioane de lei, se arata intr-o analiza efectuata de Magazin progresiv. Astfel, in top 5 pierderi regasim producatorul de carne de pasare Aaylex Prod din Buzau care detine brandul Coco Rico, cu pierderi reprezentand 14% din cifra de afaceri pe 2012.

Potrivit comunicatului transmis Bursei, pierderea inregistrata se datoreaza in primul rand faptului ca materia prima achizitionata din recolta anului 2012 a fost mai scumpa cu aproximativ 30% fata de cea achizitionata in anul 2011, in timp ce pretul de vanzare a uleiului a scazut cu aproximativ 30% fata de 2011.

Desi cu ponderi mai mici ale pierderior in cifra de afaceri, in acelasi clasament regasim si producatorii de mezeluri Koket, Angst, Cris Tim si Gepeto. (Mai multe, pe www.magazinulprogresiv.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...