Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Aaylex, sub semnul performantei si al calitatii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Jucator de prim plan al industriei de productie si procesare a carnii de pasare, numele AAylex se afla cu siguranta sub semnul performantei in afaceri, performanta al carui principal ingredient este calitatea deosebita a cresterii si productiei carnii de pui, dar si a produselor Coco Rico, brandul impus cu autoritate pe piata de profil.

Sistemul integrat, reteta succesului

Dovedind realism in planificarea afacerilor, factorii de decizie ai companiei au realizat ca numai un sistem integrat, care sa acopere tot lantul, de la asigurarea hranei animalelor si pana la desfacere, va conduce la performanta, nivel la care s-a ajuns in urma investitiilor permanente, dar si a experientei de peste 20 de ani a colectivului de specialisti ai companiei. Asa se intampla ca AAylex detine atat o fabrica de nutreturi, cat si ferme de incubatie si crestere a puilor, dar si propriul abator, toate acestea aflandu-se la cele mai inalte standard de tehnologizare. De exemplu, abatorizarea se executa la un nivel ireprosabil de calitate si nu este de mirare, atat timp cat abatorul in sine este cel mai modern din Romania
Mergand, insa, in amonte si vorbind despre schema de crestere a puilor, aceasta exclude in totalitate hormonii de crestere, fainurile animale si aditivii, asigurand in acest mod un nivel deosebit de ridicat al gradului de satisfactie a clientilor. Fermele de incubatie si de crestere a puilor sunt utilate cu cele mai performante tehnologii, investitiile facute asigurand o productie sporita, de cea mai buna calitate.

Desigur, tot acest succes a fost obtinut in urma unor insemnate eforturi financiare. Noul abator, deschis in 2011, reprezinta o investitie greenfield in valoare de 50 de milioane de euro. Dotat cu una dintre cele mai moderne tehnologii din Romania si Sud-Estul Europei, abatorul AAylex se afla printre primele 10 abatoare din Uniunea Europeana. Facilitatile acestei unitati reflecta eforturile tuturor celorlalte centre de productie de a se ridica la nivelul standardelor europene, obtinand acordul cu numarul RO140 pentru export in Uniunea Europeana. Modernizarea fermelor a insemnat un efort suplimentar de inca 5 milioane de euro, dar a fost demarat un program de retehnologizare si extindere a acestora in valoare de peste 30 mil de euro.

Coco Rico, o marca
de nivel international

Avand ca reper definitoriu calitatea produsului final, AAylex a implementat cu succes sisteme de biosecuritate de un foarte inalt nivel iar, mai apoi, mergand pe firul procesului tehnologic, respectarea cu strictete a lantului de frig, calitatea carnii si, nu in ultimul rand, calitatea deosebita a ambalajelor se reflecta in volumele ridicate ale vanzarilor, atat pe piata interna, cat si pe piata internationala. Nu mai putin important, performantele companiei sunt reflectate si prin certificarile ISO 22 000-obtinuta in 2011, BRC-obtinuta in 2011si IFS obtinuta in 2011. Mai mult decat atat, noua serie de produse refrigerate ambalate in atmosfera protectiva, care asigura un termen de valabilitate de 14 zile, se bucura de un real succes, fiind prezenta in toate lanturile importante de magazine, precum si in reteaua Horeca (hoteluri, restaurante, KFC, Pizza Hut). Acest lucru este datorat sistemului performant al controlului biosecuritatii, precum si a unui sistem revolutionar de refrigerare care permite racirea rapida a carnii la temperatura de procesare.

Gama produselor congelate beneficiaza la randul lor de tehnologie superioara care permite calibrarea pieselor, congelarea individuala (IQF) si ambalajul cu greutate fixa, avantaje nete, atat pentru companie, cat si pentru beneficiari. Confirmarea celor de mai sus, o reprezinta dezvoltarea continua a volumului de carne refrigerata exportata. AAylex distribuie carne refrigerata sub brandul Coco Rico intr-o proportie de 90 %, restul de 10 % fiind reprezentat de carnea congelata.

Obligatoriu, trebuie sa specificam faptul ca produsele Coco Rico respecta un program integrat de management al calitatii si trasabilitatii, avand urmatoarele certificari de calitate: LAREX, Certificat ISO 9001/2000 si acreditare BELCERT, UKAS si DAR, Sistemul de management al calitatii si sigurantei alimentare HACCP, Certificarea ISO 22000, Grade A Certificate of Inspection pentru GMP&R, BRC, HALAL si Autorizarea sanitar-veterinara pentru schimburi intracomunitare cu produse de origine animala.

Grupul AAylex detine spatii de depozitare frigorifice in Bucuresti si Buzau, acestea avand o capacitate de depozitare aproximativa de peste 1500 de tone. Flota de distributie asigura temperatura optima pe intreaga durata a transportului pana la beneficiarul final, parcul auto fiind compus din peste 40 de masini de marfa cu o capacitate de aproximativ 100 tone. Zilnic, sunt distribuite peste 100 de tone de carne refrigerata. Desigur, de calitatea produselor AAylex se bucura consumatori din intreaga tara, compania detinand 30 de magazine proprii in Bucuresti si Buzau, dar produsele Coco Rico pot fi cumparate si din reteaua nationala de hypermarket-uri, magazine partenere sau sistemul HoReCa. Un argument in plus pentru performantele companiei il reprezinta si faptul ca exporturile in zona Uniunii Europene, dar si in tari terte, reprezinta o treime din productia realizata, exporturile efectuandu-se in colaborare cu parteneri din Marea Britanie, Olanda, Germania, Franta, Bosnia si Hertegovina, Macedonia, Albania, Grecia, Slovacia si Malta.

Abatorul detine o unitate moderna de biogaz (prima unitate din Sud-Estul Europei), avand o statie de cogenerare care produce electricitate si abur. Materia prima pentru aceasta unitate este formata din partile nefolosibile ale materiei prime rezultate din procesul de abatorizare, asigurandu-se astfel si protectia mediului, reciclarea si igiena la cele mai ridicate standarde.

Fermele grupului AAylex sunt ferme prietenoase cu mediul inconjurator, dispunand de platforme de depozitare a asternutului utilizat, de statii de tratare a apei reziduale si de filtre igienice la intrarea in spatiul fermei. In acelasi spirit al respectului pentru mediu, se utilizeaza surse de energie verde pentru diverse scopuri. Astfel, iluminatul perimetral in incinta fermelor este asigurat prin energia generata de panouri solare.

Toate cele de mai sus dau imaginea de ansamblu a companiei AAylex. Iar imaginea este caracterizata de soliditatea investitiilor, gradul foarte inalt de tehnologizare, modul riguros si realist al managementului, acestea determinand calitatea de exceptie a produselor. Mai important decat atat, succesul nu este de moment. Atuurile de mai sus reprezinta certitudinea viitorului cladit inca de acum sub semnul performantei.

AAylex Distribution
ªoseaua Andronache nr. 229, Bucuresti, Sector 2, 022524, tel: +40.21.241.39.12/13/14, +40.372.179.801, fax: +40.21.241.39.65, office@cocorico.ro, www.cocorico.ro

Avastar, gustul si savoarea carnii
Autor: Meat MIlk  /   joi, 31 ianuarie 2013

Companie de prestigiu in peisajul productiei de carne, Avastar a dovedit inca de la infiintare ca performanta nu poate fi realizata decat prin asigurarea celei mai inalte calitati a produselor. Conturand an de an un business-plan pe cat de temeinic, pe atat de eficient, Avastar justifica pe deplin fiecare efort, dand, asa cum spune si sloganul...

Premium porc – productie integrata, autonoma, eficienta
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Grupul de firme Premium Porc, asa cum se prezinta astazi, este rezultatul unui efort investitional semnificativ si incununarea a 6 ani de munca sustinuta, desfasurata de specialisti romani si danezi. Rezultatele sunt reprezentate de performanta, stabilitate chiar si in perioada crizei, calitate deosebita a produsului oferit pe piata. Model de...