Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Abatoare de capacitate mica

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Guvernul Romaniei a adoptat de curand o Hotarare in ceea ce priveste conditiile minime de functionare a abatoarelor de capacitate mica. Numarul maxim de animale care pot fi sacrificate lunar este de 100 capete porcine, ovine si caprine, respectiv 20 capete bovine. Aceste unitati trebuie sa detina un padoc acoperit daca animalele sunt transportate de la o distanta mai mare de 50 km si se poate utiliza acelasi spatiu al unitatii pentru mai multe faze de lucru cu conditia ca acestea sa fie succesive si separate in timp, iar intre diferitele faze sa se efectueze curatenia si dezinfectia. Atat in spatiul murdar cat si in spatiul curat trebuie sa se asigure cate un sterilizator.

In cazul sacrificarilor de bovine si ovine adulte este necesara existenta spatiului de frig pentru depozitarea carcaselor in asteptarea rezultatelor testarii pentru encefalopatiile spongiforme.

Subprodusele rezultate in urma sacrificarilor trebuie sa fie colectate in mod igienic in cazul fiecarei unitati. Daca in cadrul aceleasi unitati se sacrifica animale care apartin mai multor specii, subprodusele incadrate in categorii diferite de risc trebuiesc colectate diferit conform reglementarilor din domeniu, in cazul in care se doreste folosirea unui singur container, subprodusele de origine animala care nu sunt destinate consumului uman, trebuiesc incadrate in categoria cea mai mare de risc.

Pentru un numar redus de personal, vestiarul poate sa fie format dintr-o singura camera, prin utilizarea a doua dulapuri dintre care unul pentru hainele de strada si unul pentru hainele de lucru.

Baroncini Est vine in intampinarea firmelor care doresc sa infiinteze astfel de unitati, oferind proiectare, livrare de utilaje si punere in functiune conform standardelor europene.

S.C. BARONCINI EST srl
www.baroncini.ro
office@baroncini.ro
Tel 0723.579.338
Fax 021 335.68.59

Fabricarea produselor din carne de vită cu un conținut redus de grăsimi
Autor: Cristina Gavrilut  /   vineri, 1 martie 2019

Reducerea conținutului total de grăsimi din carnea prelucrată nu este doar de dorit, ci este și fezabilă. Diferite combinații de substituenți grași pot reduce în mod semnificativ conținutul caloric și nivelul de grăsimi saturate. Aceasta ar putea duce la o nouă categorie de produse care să aibă un gust acceptabil și un grad ridicat...

IFFA 2019: Optimizarea producției cu ajutorul sistemelor digitale
Autor: meatmilk  /   joi, 7 februarie 2019

(Comunicat) Optimizarea proceselor de producție se bazează din ce în ce mai mult pe digitalizare și rețele interconectate. Obiectivul este de a spori securitatea producției și de a optimiza utilizarea mașinilor, de a lucra în moduri mai eficiente din punct de vedere energetic și de a putea reacționa mai flexibil la schimbările de pe...