Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Abatoare de capacitate mica

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Guvernul Romaniei a adoptat de curand o Hotarare in ceea ce priveste conditiile minime de functionare a abatoarelor de capacitate mica. Numarul maxim de animale care pot fi sacrificate lunar este de 100 capete porcine, ovine si caprine, respectiv 20 capete bovine. Aceste unitati trebuie sa detina un padoc acoperit daca animalele sunt transportate de la o distanta mai mare de 50 km si se poate utiliza acelasi spatiu al unitatii pentru mai multe faze de lucru cu conditia ca acestea sa fie succesive si separate in timp, iar intre diferitele faze sa se efectueze curatenia si dezinfectia. Atat in spatiul murdar cat si in spatiul curat trebuie sa se asigure cate un sterilizator.

In cazul sacrificarilor de bovine si ovine adulte este necesara existenta spatiului de frig pentru depozitarea carcaselor in asteptarea rezultatelor testarii pentru encefalopatiile spongiforme.

Subprodusele rezultate in urma sacrificarilor trebuie sa fie colectate in mod igienic in cazul fiecarei unitati. Daca in cadrul aceleasi unitati se sacrifica animale care apartin mai multor specii, subprodusele incadrate in categorii diferite de risc trebuiesc colectate diferit conform reglementarilor din domeniu, in cazul in care se doreste folosirea unui singur container, subprodusele de origine animala care nu sunt destinate consumului uman, trebuiesc incadrate in categoria cea mai mare de risc.

Pentru un numar redus de personal, vestiarul poate sa fie format dintr-o singura camera, prin utilizarea a doua dulapuri dintre care unul pentru hainele de strada si unul pentru hainele de lucru.

Baroncini Est vine in intampinarea firmelor care doresc sa infiinteze astfel de unitati, oferind proiectare, livrare de utilaje si punere in functiune conform standardelor europene.

S.C. BARONCINI EST srl
www.baroncini.ro
office@baroncini.ro
Tel 0723.579.338
Fax 021 335.68.59

Baroncini, succes garantat la Indagra 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 1 noiembrie 2018

Ca de fiecare dată, prezența companiei Baroncini la târgul indagra reprezintă un succes garantat, standulul fiind vizitat de numeroși oameni de afacerii cu interese în procesarea cărnii, atrași de ultimele noutăți.   La fel ca anul trecut sistemul de protecție al pardoselelor, singurul din lume care este oferit beneficiarilor...

Impactul tratamentului HP asupra componentelor din lapte
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 2 august 2018

Se cunoaște că tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui determină o calitate nutrițională mai scăzută a produsului final, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă au fost dezvoltate mai multe tehnologii non-termice de procesare, inclusiv presiunea hidrostatică...