Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Abatoarele autorizate din Suceava au exportat carne de cal respectând legea

Autor: Ilie Stoianmarți, 12 februarie, 2013

Unul dintre cele două abatoare din judeţul Suceava acreditate pentru sacrificarea cailor a făcut comerţ intracomunitar cu carne de cal, fiind livrate diverse cantităţi în Bulgaria şi în Italia, au anunţat luni reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, informează Realitatea.net, citând Mediafax.

Un singur abator din Suceava a făcut comerţ intracomunitar în Italia şi Bulgaria cu carne de cal. Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, Octavian Ilişoi, a declarat că în judeţ sunt autorizate două abatoare pentru sacrificarea cailor – unul din localitatea Călineşti şi celălalt din Suceava, însă doar unitatea din Călineşti a procesat carne de cal.

El a explicat că la acest abator au fost sacrificate în 2011 un număr de 4.467 de cabaline şi a fost comercializată în Bulgaria o cantitate de 1.306 tone de carne de cal, iar în 2012 au fost sacrificate 3.655 de cabaline şi comercializată în Bulgaria o cantitate de 1.208 tone de carne de cal.

În 2013, în luna ianuarie, au fost sacrificaţi 422 de cai, iar o cantitate de 5,5 tone de carne a fost comercializată în Italia.

Directorul DSVSA Suceava a explicat că toată carnea de cal a fost testată şi verificată prin analize la laboratorul instituţiei şi a subliniat că acest abator este bine controlat de doi medici veterinari.

Ilişoi a mai spus că inclusiv luni au fost verificate toate documentele acestui abator şi că nu s-au constatat nereguli.

„Totul e în regulă”, a adăugat directorul DSVSA Suceava. (Mai multe, pe www.realitatea.net)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...