Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Abatoarele de bovine din România vor fi auditate în scopul exportului în Turcia

Autor: Meat MIlkluni, 3 octombrie, 2016

(Comunicat) Ca urmare a demersurilor realizate în ultimii 3 ani de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, în perioada 3-7 octombrie 2016 va fi organizată o misiune de audit în Romania pentru evaluarea abatoarelor din domeniul producerii cărnii de bovine.

 

Vizita delegaţiei de la Ankara reprezintă etapa finală a includerii ţării noastre pe lista statelor membre care pot exporta carne de bovine în Turcia.

 

Misiunea va evalua modul în care autorităţile veterinare competente de la nivel judeţean, zonal şi local realizează controalele oficiale la nivelul abatoarelor autorizate sanitar veterinar pentru sacrificarea bovinelor şi cel în care operatorii din domeniul alimentar respectă condiţiile stabilite de legislaţia sanitară veterinară în vigoare pentru domeniul siguranţei alimentelor de origine animală.

 

Reprezentanţii Autorităţii Veterinare Centrale din Turcia vor efectua vizite de lucru la Direcții Saniatre Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și la unităţi de abatorizare din judeţele Bistriţa Năsăud, Botoşani şi Călăraşi. (Serviciul Comunicare ANSVSA)

AFIR prezintă noua versiune a Catalogului Produselor Alimentare Certificate
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 februarie 2019

(Comunicat) Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale prezintă versiunea actualizată a CPAC– Catalogul Produselor Alimentare Certificate, aplicație mobilă care permite identificarea și localizarea în timp reala produselor alimentare românești certificate. Astfel, utilizatorii vor putea verifica autenticitatea produselor și vor...

Rezultatele controalelor ANSVSA în perioada 21.12.2018 – 07.01.2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 ianuarie 2019

(Comunicat) În perioada 21 decembrie 2018 - 07 ianuarie 2019 inspectorii sanitari-veterinari au verificat 2.671 de obiective (unități de industrie alimentară, piețe agro-alimentare și unități de vânzare cu amănuntul) și au realizat 200 de controale în trafic, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratelor de Poliţie...