Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Abatoarele de bovine din România vor fi auditate în scopul exportului în Turcia

Autor: Meat MIlkluni, 3 octombrie, 2016

(Comunicat) Ca urmare a demersurilor realizate în ultimii 3 ani de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, în perioada 3-7 octombrie 2016 va fi organizată o misiune de audit în Romania pentru evaluarea abatoarelor din domeniul producerii cărnii de bovine.

 

Vizita delegaţiei de la Ankara reprezintă etapa finală a includerii ţării noastre pe lista statelor membre care pot exporta carne de bovine în Turcia.

 

Misiunea va evalua modul în care autorităţile veterinare competente de la nivel judeţean, zonal şi local realizează controalele oficiale la nivelul abatoarelor autorizate sanitar veterinar pentru sacrificarea bovinelor şi cel în care operatorii din domeniul alimentar respectă condiţiile stabilite de legislaţia sanitară veterinară în vigoare pentru domeniul siguranţei alimentelor de origine animală.

 

Reprezentanţii Autorităţii Veterinare Centrale din Turcia vor efectua vizite de lucru la Direcții Saniatre Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și la unităţi de abatorizare din judeţele Bistriţa Năsăud, Botoşani şi Călăraşi. (Serviciul Comunicare ANSVSA)

S-a dat startul tranziției la noua versiune a Standardului ISO 22000
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 4 iulie 2018

Organizația Internațională pentru Standardizare a republicat standardul revizuit ISO 22000:2018, privind sistemul de management al siguranței alimentelor, marcând începutul unei perioade de tranziție de trei ani, pentru companiile certificate, acestea având nevoie de o abordare preventivă a siguranței alimentelor, ajutând la...

Recomandări ANSVSA pentru evitarea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 30 mai 2018

(Comunicat) Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă  populaţiei ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să acorde atenţie modului în care păstrează sau prepară alimentele şi a locurilor de unde acestea sunt cumpărate.   Astfel, consumatorilor li se...