Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Abatoarele de bovine din România vor fi auditate în scopul exportului în Turcia

Autor: Meat MIlkluni, 3 octombrie, 2016

(Comunicat) Ca urmare a demersurilor realizate în ultimii 3 ani de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, în perioada 3-7 octombrie 2016 va fi organizată o misiune de audit în Romania pentru evaluarea abatoarelor din domeniul producerii cărnii de bovine.

 

Vizita delegaţiei de la Ankara reprezintă etapa finală a includerii ţării noastre pe lista statelor membre care pot exporta carne de bovine în Turcia.

 

Misiunea va evalua modul în care autorităţile veterinare competente de la nivel judeţean, zonal şi local realizează controalele oficiale la nivelul abatoarelor autorizate sanitar veterinar pentru sacrificarea bovinelor şi cel în care operatorii din domeniul alimentar respectă condiţiile stabilite de legislaţia sanitară veterinară în vigoare pentru domeniul siguranţei alimentelor de origine animală.

 

Reprezentanţii Autorităţii Veterinare Centrale din Turcia vor efectua vizite de lucru la Direcții Saniatre Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și la unităţi de abatorizare din judeţele Bistriţa Năsăud, Botoşani şi Călăraşi. (Serviciul Comunicare ANSVSA)

Salam cu pestă porcină africană, confiscat la vama Halmeu
Autor: meatmilk  /   vineri, 30 martie 2018

(Comunicat ANSVSA) Examenele de laborator, realizate de Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu – Mare, au pus în evidență prezența virusului pestei porcine africane, într-o probă recoltată dintr-un salam, confiscat de la un cetățean...

EFSA a emis Ghidul pentru evaluarea noilor sisteme de sacrificare
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 21 martie 2018

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a lansat proiectul unui Ghid pentru întreprinderile din sectorul cărnii și al animalelor, care doresc aprobarea de către Uniunea Europeană (UE) a unor noi metode de asomare sau modificate, utilizate la sacrificare.   Ghidul vizează simplificarea modului de compilare a...