Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată

Autor: Meat MIlkluni, 19 ianuarie, 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din domeniu, deoarece piața europeană a fost inundată cu cantități mari de carne și produse din carne.

Paul Roche, director general al SNIV-SNCP, a declarat că industria cărnii de porc din Franța a suferit pierderi estimate la 150-200 milioane EUR, ca urmare a interdicției impuse de Rusia în luna ianuarie a anului trecut, la importurile de carne europeană de porc, în condițiile în care întreprinderile nu și-au putut redimensiona oferta sau prețurile pentru a contrabalansa pierderea pieței ruse.

Asociația a declarat că dificultățile cu care se confruntă AIM (care speră că-și va găsi un cumpărător) sunt o repetare a celor întâmplate la grupul breton GAD, care a fost nevoit să concedieze două treimi din forța de muncă între 2013 și 2014. SNIV-SNCP adăugat că gradul mare de concentrare al abatoarelor a constituit un avantaj în ceea ce privește transportul de bovine. Cu toate acestea, scăderea prețurilor și condițiile nefavorabile de piață – în special pentru carnea de porc – au cauzat probleme pentru aceste întreprinderi. Oficialii acesteia au spus că forța de muncă ieftină folosită de Germania și Spania au făcut, de asemenea, mai grea competiția la nivel european.

Roche a declarat că firmele subcontractante au fost de două ori mai scump plătite în Franța față de Germania. În același timp, amploarea reducerilor de preț la carnea de porc vândută în supermarket-uri – ajungându-se la comercializarea acesteia la mai puțin de 2 EUR / kg – este un fenomen cu care industria nu s-a mai întâlnit niciodată în istoria sa.

Asociația tocmai a lansat seria de date satistice cu privire la situația de ansamblu a industriei cărnii de porc în 2014, date care a relevat faptul că volumele de carne de porc abatorizată au scăzut pentru al șaselea an consecutiv, înregistrându-se un număr de doar 19 milioane de porcine sacrificate – ceea ce reprezintă o reducere de 1,5%, comparativ cu anul anterior.

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...

Argentina și-a crescut livrările de carne în Rusia
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Argentina și-a mărit livrările de carne în Rusia, o piață care continuă să aibă deficite la o serie de produse. Conform estimărilor preliminare, în 2014 totalul importurilor de carne de pasăre din Argentina către Rusia s-au ridicat la 20.000 de tone (t), cu aproximativ 25% mai mult decât în ​​2013, anunță Global...