Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Abator din Marea Britanie, amendat pentru încălcarea gravă a regulilor sanitar-veterinare

Autor: Meat MIlkluni, 5 mai, 2014

Un abator din Cornwall, Marea Britanie a fost trimis în judecată pentru o încălcare a reglementărilor introduse pentru a controla riscurile de la BSE (encefalită spongiformă).

HR Jasper & Son Limited , un abator de carne roșie de lângă Launceston , Cornwall , a fost obligat să plătească aproape 9.000 de lire sterline din amenzi și costuri pentru incapacitatea de a elimina materiale cu riscuri specificate ( SRM ) de la carcasele de ovine destinate pentru lanțul alimentar.

SRM sunt părțile de bovine, ovine și caprine, care sunt cele mai predispuse pentru a transporta BSE.

Toate SRM trebuie să fie eliminate din fiecare abator sau, în anumite circumstanțe, din unitățile de tranșare . Acestea nu trebuie să intre în lanțul alimentar.

Compania a intrat în instanță la Curtea Truro Magistraturii la 29 aprilie 2014, pe șase capete de acuzații și , în urma unei audieri de două zile, a fost condamnat la toate capetele de acuzare.

Andrew Rhodes , Chief Operating Officer la Food Standards Agency , a declarat : ” Industria cărnii a muncit din greu timp de mai mulți ani pentru a restabili încrederea în siguranța cărnii din Marea Britanie.

” Din nefericire, unele companii nu reușesc uneori să respecte standardele care stau la baza sistemului de control strict și de succes care se referă la BSE. Ca reprezentant al acestor regulamente, vom lua măsuri împotriva oricărei companii care ar putea pune consumatorii în risc.”

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...