Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Abator ilegal în Moroieni!

Autor: Meat MIlkmarți, 26 noiembrie, 2013

Sacrificau animale şi apoi vindeau carnea! Asta au descoperit poliţiştii şi inspectorii sanitar veterinari din Dâmboviţa, în două gospodării din comuna Moroieni. Oamenii legii spun că au indicii că cei doi proprietari comercializau carnea din animalele sacrificate, iar la descinderea de joi au găsit zece oi şi două capre gata sacrificate care urmau să fie comercializate. Mai mult, oamenii legii spun că au găsit cuţite de măcelărie, cântar şi o ladă frigorifică.

Proprietarii şi vecinii acestora se apară, însă şi spun că animalele sacrificate erau pentru consumul propriu. În urma primelor analize, medicii de la DSV au stabilit că o parte din animalele sacrificate erau bolnave. Cei doi proprietari au fost sancţionaţi contravenţional de către inspectorii DSVSA cu câte 5.000 de lei, urmând ca oamenii legii să stabilească cu exactitate provenienţa animalelor: “Poliţiştii au depistat mai multe animale sacrificate, pentru care nu se deţin documente legale. Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni, în colaboare cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa, au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii sacrificării animalelor şi a comerţului ilicit cu carne şi produse din carne.

Astfel,poliţiştii au descoperit, in interiorul unor anexe gospodăreşti de pe raza comunei Moroeni, 12 ovine şi 2 caprine sacrificate, precum şi obiecte specifice activităţilor de prelucrare şi tranşare a cărnii. Din primele verificări, se pare că nu există documente de provenienţă pentru aceste animale. Se efectuează cercetări pentru a se stabili cu exactitate provenienţa animalelor, precum şi dacă au fost respectate normele sanitar-veterinare”, a declarat agent Adelina Torcică, purtător de cuvânt IPJ Dâmboviţa. Întreaga cantitate de carne a fost ridicată în vederea confiscării.(TS)

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...