Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Aberant! AOAR cere naționalizarea firmelor neperformante!

Autor: Meat MIlkmiercuri, 9 iulie, 2014

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) atrage atentia ca in ultima vreme s-au inchis prea multe firme  din cauza crizei si cere Guvernului sa se implice inclusiv prin cumpararea de actiuni la firmele private, ceea ce echivaleaza cu o nationalizare, afirma National.

Reprezentantii AOAR  argumenteaza necesitatea implicarii statului in activitatea firmelor private, reamintind cazul incetarii productiei de medicamente la Brasov, prin  inchiderea fabricii Europharm. De asemenea, AOAR atage atentia asupra situatiei ingrijoratoare din industria siderurgica, urmare a falimentarii de catre compania Mechel a cinci producatori de produse din otel. Totodata, oamenii de afaceri avertizeaza si in privinta demersului companiei Lafarge, care isi vinde toate activele din Romania.

„AOAR cere Ministerului Economiei sa-si intensifice analiza situatiei in care se afla industria din Romania si sa adopte decizii de nationalizare temporara a unor companii importante (otel, medicamente, ciment, utilitati), chiar prin achizitionarea temporara a unor pachete minoritare de actiuni”, au mentionat reprezentantii AOAR. (Mai multe, pe www.enational.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...