Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ACBCR și-a ținut Adunarea Generală

Autor: Meat MIlkluni, 4 martie, 2013

Sâmbătă, la Brașov, a avut loc Adunarea Generală a Asociației Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România.

La manifestare au participat numeroși fermieri, în special din zona Moldovei. Cu această ocazie, s-au stabilit noile direcții de acțiune ale Asociației, menite să sprijine activitatea membrilor, au fost primiți noi membri, s-a făcut analiza activității de până acum, iar domnul Dumitru Grigorean a fost reconfirmat în funcția de Președinte.

Din luările de cuvânt s-a evidențiat faptul că producția de carne de vită a României a fost la finalul anului 2011 de 142.000 de tone, înregistrându-se un consum de doar 6,5 kg. de carne pe cap de locuitor, mult sub media europeană și mondială.

În aceste condiții, creșterea bovinelor pentru carne poate însemna o oportunitate deosebită pentru fermierii crescători de animale, mai ales că o bună parte dintre fermele de vite pentru lapte au posibilitatea reconversiei, odată cu abandonarea sistemului de cote de lapte în Uniunea Europeană.

Tocmai de aceea, s-a arătat de la tribuna Adunării Generale, ACBCR invită pe toți fermierii crescători de bovine pentru carne să li se alăture, urmând ca, în scunt timp, să fie inițiat un dialog instituționalizat și pertinent cu autoritățile dar și cu toți cei care pot sprijini acest sector al zootehniei românești.

ANSVSA confirma doua cazuri de antrax, in Olt
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 27 august 2014

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară din România a notificat Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor cu privire la două cazuri de antrax la specia caprine. Opt animale din comuna Vişina Nouă din Olt sunt susceptibile de a fi purtătoare ale virusului. Din datele OIE, focarul a fost descoperit pe 1 august în...

MADR organizeaza Zilele Argesului si Muscelului
Autor: Meat MIlk  /   marți, 19 august 2014

În perioada 23-24 august 2014, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va găzdui un nou târg dedicat producătorilor de produse tradiționale și ecologice, intitulat „Zilele Argeșului și Muscelului”. Evenimentul, care se va desfășura în curtea instituției între orele 9:00 şi 18:00, este organizat de Ministerul...