Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Această țară nu mai are viitor!

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 3 octombrie, 2018

Această țară nu mai are viitor, pentru că noi, cei aflați în jurul vârstei de 60 de ani nu am reușit să-l clădim. Da, noi suntem cei vinovați, iar ultimele date confirmă un studiu sociologic făcut acum doi ani de IRES, care îi numea pe cei incluși mai sus, ”Generația pierdută”, în fapt, o generație care a fost născută, crescută și educată pentru a primi de pomană de la stat și care s-a trezit în deplină libertate, fără a se putea adapta. Din ea fac parte și eu.

 

Știu, mulți dintre noi, în plan personal, am realizat multe lucruri bune. Dar nu am fost capabili să coagulăm un proiect de țară pe care să-l punem în faptă.

 

Și asta are o explicație: Potrivit unui alt studiu sociologic, realizat acum șapte ani de Gallup, cea mai mare teamă a românilor e foamea. Știu, am mai spus asta, dar repet: Un om căruia îi e foame e un om calic, iar un om calic e un om egoist. Și, cu un popr de egoiști nu poți face nimic!

 

Dar, de ce scriu eu că această țară nu mai are viitor? Iată de ce:

 

Un stiudiu realizat recent de iSense Solutions relevă faptul că 21% dintre români intenționează să emigreze în următorii 2 ani. De perspectiva emigrării, cel mai mult sunt atrași tinerii: 37% dintre românii de 18-23 de ani și 27% dintre cei de 24-38 de ani, intenționează să se stabilească temporar sau permanent în străinătate, în următoarele 24 de luni.

 

Dintre cei care intenționează să emigreze în următoarele 24 de luni, 52% spun că nu au încă un plan, 42% și-au găsit deja un job în altă țară, iar 12% se vor muta pentru a-și continua studiile în străinătate. Cei mai mulți vor să emigreze în Marea Britanie (34%), Germania (15%), Franța (14%), Italia (14%) și SUA (13%), destinațiile suprapunându-se, în parte, cu țările în care românii au conștințe.

 

Dintre cei care intenționează să se mute într-o altă țară, 48% au în plan să plece în mai puțin de 12 luni, în timp ce 52% spun că o vor face în următoarele 13-24 luni.

 

Principalele motive pentru care românii vor să emigreze sunt dorința de a cîștiga mai mulți bani (37%) și climatul politic al României (37%), urmate îndeaproape de climatul economic (36%), sistemul medical (32%), dar și de faptul că țările în care doresc să se mute sunt mai civilizate decât România (30%).

 

Așadar, dacă 21 % dintre români vor să emigreze, asta înseamnă că, în următorii ani, vor pleca de aici încă aproximativ 3,6 milioane de români. Asta înseamnă că, dacă acum, populația României este de cca 18 milioane, peste numai doi ani, populația va fi DE DOAR 14,4 MILIOANE!!!

 

De aici, se impun următoarele întrebări:

 

1-CINE VA MAI MUNCI?

2-CU CINE VĂ VEȚI MAI ȚINE AFACERILE ÎN VIAȚĂ?

3-CINE VA DA DE MÂNCARE ARMATEI DE BUGETARI?

4-CINE VA DA DE MÂNCARE HOARDELOR DE ASISTAȚI SOCIALI?

5-DE UNDE SE VOR STRÂNGE BANI PENTRU PENSIONARI, PENTRU ȘCOLI, PENTRU SPITALE?

 

și, cea mai importantă,

 

DE CE NE-AM BĂTUT JOC DE ROMÂNIA?

 

(N.A. Studiul a fost realizat online de către compania iSense Solutions pe un eșantion de 500 de respondenți din mediul urban, membri ai Panelului ResearchRomania.ro. Datele sunt reprezentative pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani din mediul urban din România. Grad de eroare =/-4.38% la un nivel de încredere de 95%.)

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...

România, din nou, acuzatul de serviciu
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 14 februarie 2019

Ne-am învățat de mult cu faptul că România este acuzatul de serviciu al străinilor. Cred că, dacă s-ar întâmpla ceva în alt sistem solar, extratereștrii ar urla ca din gură de șarpe, la Consiliul Intergalactic, că românii sunt de vină.   Așa a fost acum câțiva ani, când cu scandalul cărnii de cal. Deși alții erau...