Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ACEBOP susține declarațiile ministrului Achim Irimescu

Autor: Meat MIlkluni, 4 aprilie, 2016

(Comunicat) ACEBOP, membră PRO AGRO, BUSINESS ROMÂNIA şi CNPR, susţine declaraţiile Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Domnul Achim Irimescu şi se alătură voluntar acţiunilor de inlăturare a importurilor de calitate indoielnică de produse agroalimentare, care afectează sănătatea cetăţeanului român.

 

Susţinem de asemeni punct cu punct declaraţia reprezentanţilor Federaţiei Naţionale PRO AGRO şi ne dorim să adăugăm un element deosebit de important, de care deocamdată nu se vorbeşte: VALABILITATEA CĂRNII IMPORTATE.

De ce sunt ofertele de preţ la carnea proaspătă refrigerată care ajunge in România atrăgătoare pentru importatorii români? Pentru că este achiziţionată in ultimele zile de valabilitate.

 

Producătorii de carcasă din UE au termen de 7 ZILE valabilitate la carcasă. Clienţii cumpără cu preţ mult redus in ziua 4-5 de valabilitate, carcasele mai fac 2 zile pe drum, ajung la tranşatori in ultima zi de valabilitate, se tranşează, reambalează şi carnea primeşte un termen de expirare NOU, ca şi cum animalul ar fi fost tăiat in ziua respectivă!

 

Vorbim despre o carne expirată care REdevine prin tranşare carne proaspătă. Vorbim despre carnea de pasăre, vită sau porc care ajunge pe masa copiilor noştri! Vorbim despre o legislaţie permisibilă şi cerem autorităţilor abilitate să o schimbe DE URGENŢĂ. Vorbim despre lipsa monitorizării trasabilităţii cărnii “de la furcă la furculiţă » şi despre lipsa controalelor pe tot parcursul lanţului unui produs de origine animală.

 

Ne declarăm public contra acestor practici şi solicităm un program ferm de control al intrărilor de carne in România, astfel incât consumatorul să nu ajungă in situaţia de a consuma carne expirată marca “fabricat in UE” in locul cărnii româneşti proaspete.

Preşedinte ACEBOP, Mary-Eugenia Pană

Retailerii europeni, dezamăgiți de normele privind vânzarea de bunuri
Autor: Nora Marin  /   joi, 13 decembrie 2018

Comercianții cu amănuntul și-au exprimat dezamăgirea față de abordarea generală adoptată de Consiliu Europei cu privire la propunerea privind contractele de vânzare de bunuri și garanții pentru consumatori. În acest sens, Christian Verschueren, directorul general al EuroCommerce, a declarat:   "Consiliul Europei a ratat o...

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...