Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ACEBOP susține declarațiile ministrului Achim Irimescu

Autor: Meat MIlkluni, 4 aprilie, 2016

(Comunicat) ACEBOP, membră PRO AGRO, BUSINESS ROMÂNIA şi CNPR, susţine declaraţiile Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Domnul Achim Irimescu şi se alătură voluntar acţiunilor de inlăturare a importurilor de calitate indoielnică de produse agroalimentare, care afectează sănătatea cetăţeanului român.

 

Susţinem de asemeni punct cu punct declaraţia reprezentanţilor Federaţiei Naţionale PRO AGRO şi ne dorim să adăugăm un element deosebit de important, de care deocamdată nu se vorbeşte: VALABILITATEA CĂRNII IMPORTATE.

De ce sunt ofertele de preţ la carnea proaspătă refrigerată care ajunge in România atrăgătoare pentru importatorii români? Pentru că este achiziţionată in ultimele zile de valabilitate.

 

Producătorii de carcasă din UE au termen de 7 ZILE valabilitate la carcasă. Clienţii cumpără cu preţ mult redus in ziua 4-5 de valabilitate, carcasele mai fac 2 zile pe drum, ajung la tranşatori in ultima zi de valabilitate, se tranşează, reambalează şi carnea primeşte un termen de expirare NOU, ca şi cum animalul ar fi fost tăiat in ziua respectivă!

 

Vorbim despre o carne expirată care REdevine prin tranşare carne proaspătă. Vorbim despre carnea de pasăre, vită sau porc care ajunge pe masa copiilor noştri! Vorbim despre o legislaţie permisibilă şi cerem autorităţilor abilitate să o schimbe DE URGENŢĂ. Vorbim despre lipsa monitorizării trasabilităţii cărnii “de la furcă la furculiţă » şi despre lipsa controalelor pe tot parcursul lanţului unui produs de origine animală.

 

Ne declarăm public contra acestor practici şi solicităm un program ferm de control al intrărilor de carne in România, astfel incât consumatorul să nu ajungă in situaţia de a consuma carne expirată marca “fabricat in UE” in locul cărnii româneşti proaspete.

Preşedinte ACEBOP, Mary-Eugenia Pană

Fermierii din zootehnie sunt la un pas de protest!
Autor: meatmilk  /   miercuri, 11 iulie 2018

(Comunicat) După toate problemele pe care le avem cu pesta porcină africană, cu interdicțiile comerciale la carne și animale vii care vin din partea  partenerilor externi, MADR transmite astăzi fermierilor prin APIA, faptul că o parte din cei care au aplicat în luna mai 2018 pentru Măsura 14 - subpachetele pe bunăstare, nu sunt...

CCIA Franceză preia coordonarea Coaliției pentru Dezvoltarea României
Autor: meatmilk  /   vineri, 6 iulie 2018

Comunicat) Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR), una dintre cele mai importante inițiative ale mediului de afaceri din România, va fi coordonată în perioada iulie – decembrie 2018 de către Adela Jansen, în calitatea sa de membru al conducerii Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER)....