Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Achim Irimescu a participat la Consiliul European pe probleme de Agricultură

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 13 aprilie, 2016

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, a participat la Consiliul Uniunii Europene (Agricultură și Pescuit), care a avut loc la Luxemburg.

 

Pe ordinea de zi sunt incluse subiecte ce vizează domeniul pescuitului, mai exact propunerea de Regulament privind instituirea unui cadru pentru colectarea, gestionarea și utilizarea datelor și sprijinirea consultanței științifice în sectorul pescuitului si  propunerea de Regulament privind conservarea resurselor piscicole și protecția ecosistemelor marine.

 

În ce priveşte domeniul Agricultură, pe agenda Consiliului se află criza în sectorul laptelui, modificarea regulilor și măsurilor excepționale în domeniul legume-fructe rezultate din interdicția de import de către Rusia, prelungirea cu o lună (până pe 15 iunie 2016) a posibilității de depunere a cererilor de ajutor sau a cererilor de plată pentru 2016 și combaterea fraudei alimentare în UE.

Industria porcilor din Germania: Puseu sau prăbușire?
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 3 octombrie 2018

Germania, membră a EuroTier și una dintre cele mai mari producătoare de porci din Europa, se confruntă recent cu diminuarea volumul producției și cu scăderea exporturilor. Dacă aceste evoluții se dovedesc a fi începutul unui proces pe termen lung, efectele vor fi resimțite în întreaga Europă.   De doi ani,...

Conferința la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier în Mediterană și Marea Neagră
Autor: meatmilk  /   luni, 1 octombrie 2018

(Comunicat MADR) În data de 25 septembrie 2018 a avut loc, în Malta, sub egida Comisiei Generale pentru Pescuit în Marea Mediterană (GFCM), prima zi a Conferinței la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier Sustenabil în Marea Mediterană și Marea Neagră, dedicată discuțiilor între părțile interesate - reprezentanți ai pescarilor, ai...