Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Achim Irimescu a participat la Consiliul European pe probleme de Agricultură

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 13 aprilie, 2016

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, a participat la Consiliul Uniunii Europene (Agricultură și Pescuit), care a avut loc la Luxemburg.

 

Pe ordinea de zi sunt incluse subiecte ce vizează domeniul pescuitului, mai exact propunerea de Regulament privind instituirea unui cadru pentru colectarea, gestionarea și utilizarea datelor și sprijinirea consultanței științifice în sectorul pescuitului si  propunerea de Regulament privind conservarea resurselor piscicole și protecția ecosistemelor marine.

 

În ce priveşte domeniul Agricultură, pe agenda Consiliului se află criza în sectorul laptelui, modificarea regulilor și măsurilor excepționale în domeniul legume-fructe rezultate din interdicția de import de către Rusia, prelungirea cu o lună (până pe 15 iunie 2016) a posibilității de depunere a cererilor de ajutor sau a cererilor de plată pentru 2016 și combaterea fraudei alimentare în UE.

La KolnMesse s-a sărbătorit ”Anuga Food Frozen”
Autor: meatmilk  /   miercuri, 13 martie 2019

În prima săptămână a lunii martie 2019, la KolnMesse, s-a sărbătorit Ziua alimentelor congelate-Anuga. Sărbătoarea culinară a fost introdusă în 1984 de către președintele american, Ronald Reagan, pentru a aduce un omagiu serviciilor industriei alimentare congelate din SUA.   Între timp, industria alimentelor congelate...

Companiile britanice de carne resimt deja efectele negative ale Brexit-ului
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 7 martie 2019

Companile de prelucrare a cărnii din Marea Britanie raportează deja un impact negativ asupra vânzărilor, înainte de termenul limită de 29 martie Brexit.   Potrivit Asociației Britanice a Procesatorilor de Carne (BMPA), firmele raportează că clienții anulează deja comenzi și cumpără produse din alte țări, din cauza lipsei...