Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Achim Irimescu a participat la Consiliul European pe probleme de Agricultură

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 13 aprilie, 2016

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, a participat la Consiliul Uniunii Europene (Agricultură și Pescuit), care a avut loc la Luxemburg.

 

Pe ordinea de zi sunt incluse subiecte ce vizează domeniul pescuitului, mai exact propunerea de Regulament privind instituirea unui cadru pentru colectarea, gestionarea și utilizarea datelor și sprijinirea consultanței științifice în sectorul pescuitului si  propunerea de Regulament privind conservarea resurselor piscicole și protecția ecosistemelor marine.

 

În ce priveşte domeniul Agricultură, pe agenda Consiliului se află criza în sectorul laptelui, modificarea regulilor și măsurilor excepționale în domeniul legume-fructe rezultate din interdicția de import de către Rusia, prelungirea cu o lună (până pe 15 iunie 2016) a posibilității de depunere a cererilor de ajutor sau a cererilor de plată pentru 2016 și combaterea fraudei alimentare în UE.

EuroCommerce: Cerem condiționarea acordării de fonduri europene de respectarea statului de drept
Autor: meatmilk  /   miercuri, 16 mai 2018

(Comunicat) Vorbind în cadrul Comisiei Europene, Christian Verschueren-Președinte al EuroCommerce a transmis organismului european opinia și propunerile asociației pe care o conduce, în legătură cu viitorul buget al Uniunii Europene și a informat cu privire la prioritățile celui mai mare angajator din sectorul privat din UE. Acesta a...

Jean Claude Junker a prezentat principiile bugetului UE 2021-2027
Autor: meatmilk  /   miercuri, 2 mai 2018

(Comunicat) Comisia Europeană a propus miercuri, 2 mai, un buget pe termen lung pragmatic și modern pentru perioada 2021-2027. Acesta este un răspuns onest la realitatea actuală, în care se așteaptă ca Europa să joace un rol mai important în asigurarea securității și a stabilității într-o lume instabilă, într-un moment în care...