Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Achizitie selectiva a porcilor de la tarani

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit site-ului gazetadeagricultura.info, la achizitia porcilor din gispodarii trebuie tinut cont de scopul cumpararii, sursa furnizoare, conditiile de adapostire avute in timpul cresterii, starea de sanatate a animalelor.

Rasele vor fi selectate in functie de hrana asigurata si de adapost; conditiile propice de hrana si adapost pot indruma achizitorii spre rasele de carne Marele Alb, Duroc, Landrace si metisii rezultati dintre aceste rase si cele similare.

Cel mai adesea sunt cumparati purceii intarcati, in varsta de 4-8 saptamani. Achizitia se face frecvent in perioada aprilie-mai, facand astfel ca greutatea atinsa la sacrificare, in preajma Ignatului, sa atinga 100-105 kilograme. Cei cumparati in lunile octombrie-noiembrie, urmeza a fi sacrificati la craciunul urmator, la greutati mai mari, indeosebi pentru preparate traditionale.

Animalele bune de carne au corpul lung, adanc si lat, capul mic, gatul scurt si crupa musculoasa, cu jamboane bine dezvoltate. Porcii sanatosi tin coada rasucita, sunt atenti, vioi, au parul lucios, pielea intinsa, fara crapaturi. Animalelor cumparate pentru sacrificare li se va face obligatoriu examenul trichineloscopic.

Purceilor intarcati li se face, la cumpararea de la tarani, proba mesei. Se confirma astfel ca animalele pot consuma hrana; porcii sanatosi (oricat de satui) tot mai incearca sa manance. (TS)

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...