Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Achizitie selectiva a porcilor de la tarani

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit site-ului gazetadeagricultura.info, la achizitia porcilor din gispodarii trebuie tinut cont de scopul cumpararii, sursa furnizoare, conditiile de adapostire avute in timpul cresterii, starea de sanatate a animalelor.

Rasele vor fi selectate in functie de hrana asigurata si de adapost; conditiile propice de hrana si adapost pot indruma achizitorii spre rasele de carne Marele Alb, Duroc, Landrace si metisii rezultati dintre aceste rase si cele similare.

Cel mai adesea sunt cumparati purceii intarcati, in varsta de 4-8 saptamani. Achizitia se face frecvent in perioada aprilie-mai, facand astfel ca greutatea atinsa la sacrificare, in preajma Ignatului, sa atinga 100-105 kilograme. Cei cumparati in lunile octombrie-noiembrie, urmeza a fi sacrificati la craciunul urmator, la greutati mai mari, indeosebi pentru preparate traditionale.

Animalele bune de carne au corpul lung, adanc si lat, capul mic, gatul scurt si crupa musculoasa, cu jamboane bine dezvoltate. Porcii sanatosi tin coada rasucita, sunt atenti, vioi, au parul lucios, pielea intinsa, fara crapaturi. Animalelor cumparate pentru sacrificare li se va face obligatoriu examenul trichineloscopic.

Purceilor intarcati li se face, la cumpararea de la tarani, proba mesei. Se confirma astfel ca animalele pot consuma hrana; porcii sanatosi (oricat de satui) tot mai incearca sa manance. (TS)

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...