Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

”Achiziții materii prime”, în atenția profesioniștilor

Autor: Ilie Stoianvineri, 20 septembrie, 2013

Ieri, la Hotel Ramada din București, a avut loc Conferința cu titlul ”Achiziții materii prime”, evenimet organizat de revista Modern Buyer. La manifestare a participat un numeros public format din profesioniști specializați în achiziția de materii prime pentru industria alimentară.

 

Temele discutate au fost dezbătute intes de cei prezenți, în cele trei secțiuni distincte: ”Evaluarea riscurilor în achizițiile de materii prime și soluții de gestionare a acestora”, ”Cum configurăm procesele Supply Chain pentru a rămâne flexibili și a reacționa rapid și eficient la nevoile în schimbare ale pieței/clienților, la presiunea pieței” și ”Furnizor sau partener? Soluții și sisteme în sprijinul unui parteneriat puternic îmtre marii procesatori din industria alimentară și furnizorii de materii prime”.

 

Detaliind, s-a dezbătut despre factorii de risc incluși în decizia de achiziții, pașii corecți în evaluarea riscurilor, organizarea și procese în cadrul structurii Supply Chain etc.

 

Referindu-se la sistemul de achiziții, Victor Arnăutu, Director de achiziții al companiei Meda Prod a informat asistența că, din cauza slabei calități a cărnii de pe piața românească, toată carnea-materie primă utilizată la fabricarea mezelurilor provine din import, atrăgând atenția că fermierii români trebuie să insiste pe latura calității.

 

De departe, una dintre cele mai energice intervenții a avut-o domnul Dorin Cojocaru, Președinte al APRIL, acela care a subliniat faptul că procesatorii români de lapte, precum și fermierii producători de lapte nu sunt de acord cu prelungirea derogării pentryu conformitatea laptelui, pledând pentru un lapte-materie primă de calitate.

 

Vorbind despre lantul de aprovizionare, Edith Sârbu, reprezentanta Danone, aceea care a spus că firma pe care o reprezintă își asigură aprofizionarea în roporție de 95 % de la fermierii români pe care ii sprijina activ, inclusiv prin sustinerea unor programe educationale.

 

La final, participanții au opinat că evenimentul și-a dovedit pe deplin utilitatea, în sensul în care furnizorii și beneficiarii de materii prime au putut să clarifice aspecte practice ale colaborării lor.

Centenarul Marii Uniri: Mesajul Asociației pentru Promovarea Alimentului Românesc
Autor: meatmilk  /   miercuri, 28 noiembrie 2018

Acum, când, peste numai câteva zile, România va sărbători Ziua Națională și Centenarul Marii Uniri, Asociația pentru Promovarea Alimentului Românesc poate anunța cu mândrie atingera numarului de 100 de membri și o cifra de afaceri consolidata a membrilor de peste 2 miliarde de euro, in crestere cu 17% .   Tocmai de aceea,...

Centenarul Marii Uniri: Mesajul Asociației Române a Cărnii
Autor: meatmilk  /   miercuri, 28 noiembrie 2018

Intr-un moment aniversar ca acela pe care il vom sarbatori peste cateva zile, cand vom aseza cununa celor  100 de ani peste ziua de 1 decembrie, Asociatia Romana a Carnii isi exprima convingerea ca viitorul industriei alimentare din Romania rezida in explorarea minutioasa a traditiilor si spiritului romanesc, adaptate provocarilor secolului...