Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

”Achiziții materii prime”, în atenția profesioniștilor

Autor: Ilie Stoianvineri, 20 septembrie, 2013

Ieri, la Hotel Ramada din București, a avut loc Conferința cu titlul ”Achiziții materii prime”, evenimet organizat de revista Modern Buyer. La manifestare a participat un numeros public format din profesioniști specializați în achiziția de materii prime pentru industria alimentară.

 

Temele discutate au fost dezbătute intes de cei prezenți, în cele trei secțiuni distincte: ”Evaluarea riscurilor în achizițiile de materii prime și soluții de gestionare a acestora”, ”Cum configurăm procesele Supply Chain pentru a rămâne flexibili și a reacționa rapid și eficient la nevoile în schimbare ale pieței/clienților, la presiunea pieței” și ”Furnizor sau partener? Soluții și sisteme în sprijinul unui parteneriat puternic îmtre marii procesatori din industria alimentară și furnizorii de materii prime”.

 

Detaliind, s-a dezbătut despre factorii de risc incluși în decizia de achiziții, pașii corecți în evaluarea riscurilor, organizarea și procese în cadrul structurii Supply Chain etc.

 

Referindu-se la sistemul de achiziții, Victor Arnăutu, Director de achiziții al companiei Meda Prod a informat asistența că, din cauza slabei calități a cărnii de pe piața românească, toată carnea-materie primă utilizată la fabricarea mezelurilor provine din import, atrăgând atenția că fermierii români trebuie să insiste pe latura calității.

 

De departe, una dintre cele mai energice intervenții a avut-o domnul Dorin Cojocaru, Președinte al APRIL, acela care a subliniat faptul că procesatorii români de lapte, precum și fermierii producători de lapte nu sunt de acord cu prelungirea derogării pentryu conformitatea laptelui, pledând pentru un lapte-materie primă de calitate.

 

Vorbind despre lantul de aprovizionare, Edith Sârbu, reprezentanta Danone, aceea care a spus că firma pe care o reprezintă își asigură aprofizionarea în roporție de 95 % de la fermierii români pe care ii sprijina activ, inclusiv prin sustinerea unor programe educationale.

 

La final, participanții au opinat că evenimentul și-a dovedit pe deplin utilitatea, în sensul în care furnizorii și beneficiarii de materii prime au putut să clarifice aspecte practice ale colaborării lor.

Noua conferință Global GAP se adresează în primul rând fermierilor
Autor: meatmilk  /   luni, 6 februarie 2017

“LANȚUL  ALIMENTAR SCURT” – Bunele practici în agricultura românească aduse de certificarea GLOBAL G.A.P. A doua ediţie a conferinţei Global G.A.P. în România   Compania de consultanţă INAQ Consulting, în parteneriat cu proprietarul standardelor GLOBAL G.A.P.,va organiza in ziua de 24  februarie 2017, la orele...

Fundația ”Mitică Crăciunescu”, puternic implicată în proiecte sociale
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 ianuarie 2017

Pe lângă activitatea de producție și comerț, și luându-și misiunea civică în serios, compania Diana se implică în numeroase proiecte sociale pe care le derulează prin intermediul Fundației ”Mitică Crăciunescu”, nimeni altul decât fondatorul companiei vâlcene.   Potrivit programului de activitate, Fundatia ”Mitica...