Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Acidul lactic și apa EO, eficiente pentru controlul Campylobacter la broiler

Autor: Meat MIlkluni, 20 mai, 2013

Potrivit noilor cercetări, ambele variante, apa oxidată electrolizată (EO water) și acidul lactic s-au dovedit promițătoare pentru controlul Campylobacter în carcasele de pui broiler în timpul procesării, informează The Meat Site.

În timpul sacrificării efectivelor de pui pentru carne (broiler), este dificil să se evite contaminarea carcaselor de broiler. Rezultatele cercetării, prezentate în jurnalul Poultry Science, arată cantitatea de Campylobacter pe carcasele de pui de carne contaminate, în cinci puncte distincte în timpul sacrificării unui lot de broileri contaminați cu Campylobacter prin metoda convențională. În plus au fost evaluate efectul de decontaminare a apei EO și al acidului lactic (pH2.0) la 1,5 procente.

În timpul prelucrării, contaminarea cu Campylobacter a scăzut spre sfârșitul liniei de prelucrare. Încărcătura cu bacteria respectivă este determinată de qPCR (numărătoarea în timp real).

După opărire, o medie de 6,86 log unități formatoare de colonii (CFU) per carcase au fost numărate, care a scăzut la 4,83 cfu / carcasă după ultima treaptă de răcire.

Scufundarea carcaselor după opărire în apă EO a însemnat o reducere semnificativă de 1,31 cfu pe carcasă, pe când potrivit metodei convenționale qPCR nu s-a înregistrat o reducere semnificativă, aceasta fiind doar de 0,53 cfu pe carcasă.

După scufundarea carcaselor în 1,5 la sută soluție de acid lactic, s-au observat reduceri semnificative de 1,62 și 1,24 cfu pe carcasă.

Both EO water and lactic acid seem promising for implementation in poultry processing plants, concluded Rasschaert and co-authors.

Atât apa EO cât și acidul lactic par a fi promițătoare pentru folosirea în unitățile de procesare carne de pasăre, a concluzionat Rasschaert și co-autori săi.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...