Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Acidul peroxiacetic, avizat de EFSA în tratarea cărnii de pasăre

Autor: Meat MIlkvineri, 28 martie, 2014

Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) a dat un aviz favorabil utilizării soluţiior pe bază de acid peroxiacetic (PAA) pentru tratarea carcaselor şi a cărnii de păsăre în scopul reducerii contaminărilor cu agenţi patogeni, considerând că nu există riscuri de toxicitate asupra consumatorilor sau a mediului.

Experţii EFSA au ajuns, de asemenea, la concluzia că este puţin probabil ca utilizarea de soluţii pe bază de acid peroxiacetic ar duce la apariţia rezistenţei la antimicrobiene şi ar putea provoca o sensibilitate redusă la biocide, informeaza Agroinfo.

Totodată, raportul EFSA susţine că nu există alte îngrijorări cu impact asupra mediului înconjurător în ceea ce priveşte soluţiile de tratare a carcaselor şi a cărnii de pasăre, cu excepţia acidului etidronic (HEDP), care nu este considerat întotdeanua sigur.(Mai multe, pe www.agroinfo.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...