Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Acordarea subvențiilor la animale pentru semestrul 2-2014

Autor: Meat MIlkluni, 7 iulie, 2014

Guvernul a aprobat ajutoarele de stat pentru perioada ramasa din 2014. Actul normativ adoptat de Guvern reglementeaza ca schemele de ajutor de stat pentru ameliorarea raselor de animale, instituite prin HG nr. 756/2010, prin HG nr. 920/2010 si prin HG nr. 207/2011, sa se aplice pana la 31 decembrie 2014.
Guvernul a adoptat miercuri, 2 Iulie, Hotararea privind aplicarea alin. (3) al art. 23 din Regulamentul nr. 1857/2006 schemelor de ajutor de stat instituite in temeiul acestuia, precum si pentru stabilirea unor masuri de aplicare a Hotararii Guvernului nr. 207/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice privind modul de acordare a ajutorului de stat pentru ameliorarea raselor de animale.

Astfel, pentru anul 2014, prestatorii serviciilor de intocmire si mentinere a registrelor genealogice pentru femelele adulte de reproductie aflate in exploatare si prestatorii serviciilor de determinare a calitatii genetice a raselor de animale care au depus cereri initiale anuale, pot depune la centrele judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, respectiv al municipiului Bucuresti pe raza carora/caruia se afla sediul social al solicitantului, o cerere de solicitare a ajutoarelor de stat pentru perioada ramasa pana in 31 decembrie 2014, avizata de catre ANARZ.

Valoarea totala a ajutoarelor de stat prevazute este de 47.453 mii lei si se asigura de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2014.

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...