Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Acordul UE-Ucraina, amânat până la finalul lui 2015

Autor: Meat MIlkluni, 29 septembrie, 2014

(Agerpres) Acordul de asociere UE-Ucraina urmeaza sa fie ratificat marti de Parlamentul European si de Legislativul de la Kiev. Insa Comisia Europeana a anuntat ca documentul va putea fi aplicat abia la sfarsitul anului 2015.

Avem la dispozitie 15 luni pentru continuarea discutiilor. (….) Am ajuns la un acord in vederea prelungirii, pentru aceeasi perioada, a masurilor comerciale provizorii”, care prevad reducerea taxelor vamale pentru anumite produse ucrainene destinate pietelor europene, a explicat Karel De Gucht, comisarul UE al Comertului.

In acest fel, avem spatiu pentru a discuta orice probleme ar aparea, iar cele trei parti vor putea stabili ce trebuie facut de la 1 ianuarie 2016. Sper ca vom ajunge la o solutie”, a spus Karel De Gucht. Decizia vine in contextul in care tebsiunile dintre Bruxelles si Moscova au atins cote maxime, din cauza conflictului din Ucraina si a sanctiunilor economice dure pe care Occidentul le-a impus Rusiei.

Presedintele Vladimir Putin a declarat, in acest conext, ca analizeaza posibilitatea adoptarii unor contramasuri la sanctiunile occidentale, insa acestea nu trebuie sa fie in dezavantajul economiei ruse. Consilierul Kremlinului, Andrei Belusossov, a avertizat ca, pe langa emabargoul alimentar decretat la inceputul lui august, Moscova ar putea restrictiona importurile anumitor masini sau al produselor de consum, printre care imbracaminte.

„Guvernul se gandeste la acest lucru, pregateste propuneri„, a declarat Vladimir Putin la summitul Organizatiei pentru Cooperare de la Shanghai (OCS) de la Dusanbe.”Daca Guvernul va ajunge la concluzia ca astfel de masuri raspund intereselor economiei ruse, le vom adopta. Dar nu vom face acest lucru doar pentru a arata ce tari suntem si a suferi chiar noi prejudicii„, a adaugat el.

Seful statului rus a recunoscut ca embargoul alimentar are si „efecte negative”, dar a asigurat ca acestea sunt „minime”. El a adaugat ca sanctiunile au „stimulat dezvoltarea agriculturii” ruse. Preturile unor produse alimentare, printre care carne sau peste, au inceput sa creasca dupa embargoul impus de Rusia asupra produselor alimentare din Occident.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...