Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Acorduri destinate fermierilor, între FEI și bănci din România

Autor: meatmilkluni, 17 septembrie, 2018

(Comunicat AFIR) Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, domnul Adrian CHESNOIU, a participat azi, 13 septembrie 2018, la ceremonia de semnare a acordurilor operaționale dintre Fondul European de Investiții (FEI) și intermediarii financiari (bănci) pentru implementarea instrumentului financiar de creditare cu partajarea riscului finanțat prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

 

Ceremonia a avut loc la sediul Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în prezența ministrului Agriculturii, domnul Petre DAEA și a comisarului european pentru agricultură și dezvoltare rurală, domnul Phil HOGAN, aflat într-o vizită oficială în țara noastră.

 

Facem precizarea că FEI a selectat patru bănci românești în cadrul primului acord de finanțare în domeniul agricol din România, bănci care vor acorda finanțări în valoare de 155 milioane de euro pentru peste 1.300 de fermieri și antreprenori care doresc să dezvolte investiții în agricultură și mediul rural.

 

Fondul European de Investiții și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale au semnat anul trecut acordul de finanțare pentru susținerea fermierilor locali din România, iar aceste patru bănci sunt primele care vor oferi finanțare antreprenorilor locali. Acordul face parte din Programul Național de Dezvoltare Rurală și este finanțat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

 

Accesul la creditare reprezintă o preocupare permanentă la nivelul AFIR deoarece are o importanță deosebită pentru fermierii și antreprenorii români care au nevoie de cofinanțare pentru a implementa proiectele de investiții finanțate prin PNDR 2020.

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...

Asigurările agricole, mai accesibile pentru fermierii români
Autor: meatmilk  /   miercuri, 17 aprilie 2019

(Comunicat) UNSAR salută recenta lansare de către AFIR a Submăsurii 17.1. „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor şi a plantelor” care permite acordarea de subvenții la plata primelor de asigurare, un proiect care vine în sprijinul fermierilor români.   Astfel, se aşteaptă ca asigurările agricole să devină mai...