Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Acţiune pentru prevenirea braconajului cinegetic

Autor: Ilie Stoianluni, 14 octombrie, 2013

Polițiștii au constatat peste 350 de infracțiuni și au aplicat peste 230 de sancțiuni contravenționale, în cadrul unei acțiuni desfășurate la nivel național pentru prevenirea și combaterea faptelor de braconaj cinegetic.

Poliția Română desfășoară, în perioada 20 august — 31 decembrie a.c., la nivel național, sub coordonarea de specialitate a Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din IGPR, o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor care aduc atingere fondului cinegetic național.

Până în prezent, în urma activităților desfășurate, polițiștii specializați în domeniul armelor, explozivilor și substanțelor periculoase au constatat 359 de infracțiuni în domeniul braconajului cinegetic. De comiterea acestora sunt suspectate 215 persoane, dintre care 5 au fost reținute sau arestate preventiv.

În 158 de cazuri, infracțiunile de braconaj cinegetic au fost comise cu arme letale, dintre care 148 erau deținute legal și 10 erau deținute ilegal, iar în 8 cazuri au fost folosite lațuri capcană (5) și câini de vânătoare (3).

De asemenea, au fost constatate, în concurs cu infracțiunea de braconaj cinegetic, 165 de infracțiuni, dintre care 90 prevăzute de Codul Penal și 75 prevăzute de alte acte normative.

În cadrul acțiunii, au fost aplicate 233 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 91.379 de lei.

Au fost ridicate în vederea confiscării 86 de arme, dintre care 75 de vânătoare sau tir, 2 artizanale și 9 arme neletale, 1.239 de bucăți de muniție, precum și 329 de kg. de carne de vânat. (biroul de presă al IGPR)

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...