Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Acțiunea ”Descoperă tradiții culinare românești” continuă

Autor: Ilie Stoianvineri, 15 martie, 2013

Acțiunea ”Descoperă tradiții culinare românești” continuă în Delta Dunării

Rețeta “Plachie dobrogeană“ face parte din proiectul “Descoperă tradițiile culinare românești” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis și este primită de la Pensiunea Cherhana din Delta Dunarii, Localitatea Crișan, Tulcea.

Din luna martie, derularea activităților din cadrul proiectului de responsabilitate socială se realizează cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, oțet, ulei etc.

PLACHIE DOBROGEANĂ (din crap sau alt pește)

 

– Crap (sau alt peste) fara cap    1,400

– Ceapă                                      1,500

–  Ulei Arpis                                0,100

–  Pasta de tomate                       0,100

– Boia de ardei                           0,002

– Vin alb            sec                              0,100 l

– Usturoi                                    0,03

– Piper macinat                          0,002

– Foi de dafin                            0,00025

– Roșii prospete                         0,500

– Pătrunjel verde                        0,050

–  Sare                                         0,030

5m webCrapul se curăță, se spală și se porționează în 10 bucăți și se prăjește. Ceapa se curăță, se spală, se taie solzi.

Usturoiul se curăță, se spală și se taie mărunt. Roșiile se spală, se opăresc, se decojesc și se taie cuburi. Patrunjelul verde se curăță, se spală și se taie mărunt, pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa.

Ceapa se călește în apă. Se adaugă roșiile cuburi. Dupa ce s-au înăbușit se adaugă pasta de tomate, boia, piper, foi de dafin, usturoi, apă fiartă 1 l și sare. Se fierbe sosul 10-15 minute și se adaugă bucățile de pește care se vor acoperi cu legumele fierte și se introduce tava în cuptor 20 min, la temperatură moderată.

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...