Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Acţiuni pentru prevenirea braconajului piscicol

Autor: Ilie Stoianmarți, 3 septembrie, 2013

Peste 500 de kg. de peşte proaspăt, 9 ambarcaţiuni, 39 de plase de pescuit, în lungime de aproximativ 1.800 m şi alte ustensile folosite pentru pescuit, au fost ridicate în vederea confiscării de poliţiştii Serviciului de Poliţie Delta Dunării, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Ordine Publică din IGPR, în timpul unor acţiuni desfăşurate pe parcursul a opt zile.

În perioada 23 – 30 august a.c., poliţiştii Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au acţionat împreună cu poliţiştii Serviciului de Poliţie Delta Dunării pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol şi cinegetic, pe teritoriul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Astfel, în timpul acţiunii poliţiştii au constatat 22 de infracţiuni, dintre care 19 de prevăzute şi pedepsite de OUG nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura şi 3 prevăzute de Legea 407/2006 privind braconajul cinegetic, pentru aceste fapte fiind cercetate 20 de persoane.

De asemenea, au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6.300 de lei.

Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, 514 de kg. de peşte de diferite specii, 39 de plase monofilament, în lungime de aproximativ 1.800 de m., 26 de setci din aţă, în lungime de peste 1.400 m, 2 năvoade, 9 ambarcaţiuni, 7 motoare de ambarcaţiuni, 6 rezervoare de ambarcaţiuni, 8 rame pentru ambarcaţiuni, 8 vintre, şi 50 de bucăţi de cârlige. A mai fost confiscată şi o armă de vânătoare şi un exemplar de mistreţ. (Biroul de presa al IGPR)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...