Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Acțiunile Avicola Buzău au crescut cu 200 %

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 4 martie, 2015

Acţiunile Avicola Buzău (simbol bursier AVZU), firmă listată pe RASDAQ şi cu afaceri de 187,8 milioane de lei în 2013, au urcat cu 200% de la începutul lui 2015 în condiţiile în care titlurile companiei au avut o evoluţie liniară de-a lungul ultimilor ani. Brokerii spun că avansul acţiunilor are legătură cudecizia de delistare luată de Avicola Buzău pe 23 februarie şi cu faptul că unii investitori şi-au făcut calculele şi consideră că ar putea obţine un preţ de retragere din companie mai bun decât cel din piaţă.

 

Titlurile Avicola se tranzacţionau ieri după-amiază la preţul de 0,09 lei/unitate, în urcare cu 12%, compania având o capitalizare bursieră de 38,4 mil. lei. „Creşterea acţiunilor Avicola Buzău are legătură cu legea 151/2014 (prin care este desfiinţată piaţa RASDAQ – n.red.). Investitorii au reacţionat la decizia de delistare a companiei şi au cumpărat acţiuni considerând că preţul de ieşire din acţionariat va fi peste cotaţiile din piaţă“, a declarat pentru Ziarul financiar domnul Marcel Murgoci, director de tranzacţionare la firma Estinvest.

 

Acesta consideră că este posibil ca investitorii să îşi fi luat decizia uitându-se la cash-flow-ul companiei, la capitalurile proprii şi la activul net unitar. După ce decizia AGA de delistare a companiei a fost făcută publică, investitorii au cumpărat peste 2 milioane de acţiuni, valoarea tranzacţiilor ridicându-se la 147.361 lei. Avicola Buzău a încheiat anul 2013 cu afaceri de 187,8 mil. lei şi profit net de 62.700 lei. La finele lunii decembrie 2013, compania avea active nete de 183,8 mil. lei, valoarea unitară a activului net fiind de 0,43 lei, de cinci ori mai mare decât cotaţia la care se tranzacţionează în prezent titlurile AVZU. Avicola Buzău deţine două ferme de pui în Buzău, un abator pentru prelucrarea cărnii de pasăre, precum şi mai multe staţii de incubaţii.

 

Din momentul în care a primit prima cerere de retragere din acţionariat, compania trebuie să facă demersuri pentru numirea unui evaluator care să stabilească preţul real de retragere al acţionarilor. Preţul va fi stabilit ca valoare medie rezultată din aplicarea a cel puţin două metode de evaluare recunoscute de legislaţia în vigoare la data evaluării. Avicola Buzău este controlată de firma Aaylex Trading cu 66,8% din capitalul social, iar restul de 33,1% aparţine altor investitori de la bursă.

CMC Grup Broker de Asigurare este Partener al conferinței Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 8 aprilie 2019

 a devenit Partener al Expo-Cnferinței Internaționale Meat & Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub titlul ”Protejarea interesului național, în condițiile globalizării sectoarelor de carne și lapte”.   În cadrul manifestării, CMC Grup va susține o...

OptiMeat va fi prezentă la Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 1 aprilie 2019

Unul dintre cei mai mari traderi de pe piața cărnii din România, OpriMeat, va participa la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk, eveniment care se va desfășura la Hotel Alpin din Poiana Brașov în zilele de 30 și 31 mai.   OPTIMEAT este o companie de import si distributie de marfuri alimentare, care s-a lansat in comertul...