Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Activitatea ANSVSA în perioada 15-18.04.2016

Autor: Meat MIlkmiercuri, 20 aprilie, 2016

În perioada 15-18.04.2016, inspectori din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1-6, în baza programului comun de control, au verificat 19 societăţi comerciale, cu profil de activitate măcelărie, pescărie, magazine alimentare.

 

Pentru deficienţele constatate (depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare, neîntreţinerea spaţiilor şi a utilajelor, ustensilelor de lucru, etichetare necorespunzătoare şi neasigurarea trasabilităţii produselor alimentare, comercializarea produselor alimentare cu termen de valabilitate depăşit), inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti, au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale , în valoare de 63.000 lei şi 4 avertismente.

 

De asemenea, a fost retrasă de la comercializare cantitatea de 171,8 kg carne şi produse din carne, 10,4 kg produse din peşte, 8 kg făină,  fiind dirijate către o unitate de neutralizare.

 

Totodată, inspectori din cadrul DSVSA Bucureşti, pe lângă programul comun de control cu reprezentanţii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, au mai efectuat 83 verificări în unităţi supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, inclusiv control oficial (conform Ordinelor nr. 64/2007 şi 113/2008), raportat la programele şi tematicile proprii sau urmare unor sesizări primite. De asemenea au fost eliberate certificate sanitare veterinare, în vederea neutralizării, la cerere, pentru 17.914 kg produse alimentare.

 

Au fost efectuate 89 verificări pentru acordarea înregistrării sanitare veterinare aferente punctelor de lucru şi mijloacelor de transport, evaluare risc, etc., fiind acordate 12 termene pentru remedierea deficienţelor, la o unitate şi un mijloc de transport nefiind acordată înregistrarea sanitară veterinară, respectiv autorizaţia de transport.

 

În punctul final de import aflat pe teritorul Municipiului Bucureşti, au fost efectuate 29 controale asupra transporturilor de legume, fructe, produse zaharoase provenite din import, inspectorii prelevând 7 probe în vederea analizării reziduurilor de pesticide, contaminării radioactive etc., după caz.

 

Au fost evaluate condiţiile de funcţionare a punctului de sacrificare miei, organizat temporar de Direcţia Pieţe şi Gestionare Activităţi Comerciale Sector 4, în Piaţa Apărătorii Patriei, care urmează să îşi desfăşoare activitatea în perioada 20-30.04.2016, urmând să fie efectuat recontrolul pentru verificarea remedierii neconformităţilor înregistrate.

În cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor au fost recepţionate 38 probe din produse alimentare, în vederea testării microbiologice, fizico-chimice, reziduurilor de pesticide şi micotoxinelor, după caz.

DIRECTOR EXECUTIV OVIDIU VALENTIN ZVORIŞTEANU

AFIR prezintă noua versiune a Catalogului Produselor Alimentare Certificate
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 februarie 2019

(Comunicat) Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale prezintă versiunea actualizată a CPAC– Catalogul Produselor Alimentare Certificate, aplicație mobilă care permite identificarea și localizarea în timp reala produselor alimentare românești certificate. Astfel, utilizatorii vor putea verifica autenticitatea produselor și vor...

Rezultatele controalelor ANSVSA în perioada 21.12.2018 – 07.01.2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 ianuarie 2019

(Comunicat) În perioada 21 decembrie 2018 - 07 ianuarie 2019 inspectorii sanitari-veterinari au verificat 2.671 de obiective (unități de industrie alimentară, piețe agro-alimentare și unități de vânzare cu amănuntul) și au realizat 200 de controale în trafic, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratelor de Poliţie...