Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Activitatea de pescuit delta dunarii este blocata

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Agroinfo, in Delta Dunarii activitatea pescarilor si a punctelor de colectare a pestelui este blocata. Ca la fiecare inceput de an, atat Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD), cat si pescarii si proprietarii cherhanalelor asteapta cotele de pescuit din 2012.

Avand in vedere ca in ultimii ani administrarea resurselor piscicole a trecut de la Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA) la ARBDD, pescarii din Delta Dunarii sunt nemultumiti din cauza ca nu li s-a spus ca trebuie sa obtina de la Administratie permisul de pescuit comercial, dar si din cauza ca centrele de colectare a pestelui nu mai au dreptul sa le preia capturile.

Este prima zi a Anului Nou Batran, iar eu trebuie sa strang acum toate actele pentru ca luni la prima ora sa fiu la Administratie. Pana acum nicio institutie nu ne-a solicitat autorizatie de pescuit comercial. Anul trecut de exemplu, solicitam autorizatia de mediu si innoirea permisului de pescuit de la ARBDD, iar de la ANPA aveam nevoie de alte acte. Anul acesta nu am stiut de obligativitatea detinerii permisului de pescuit comercial eliberat de ARBDD.

In zona lacului Razelm-Sinoe, unde ne desfasuram activitatea, avem prohibitia cea mai mare, iar acum cand legea ne da voie nu putem sa pescuim. Nici centrele de prima vanzare nu ne mai primesc capturile, a declarat sambata, pentru Agerpres, presedintele asociatiei pescarilor profesionisti Leahova din Jurilovca, Simion Nazar.

In acelasi timp, guvernatorul Rezervatiei, Grigore Baboianu a afirmat ca punctele de debarcare si centrele de colectare a pestelui din Delta functioneaza pe baza unei autorizatii care se innoieste anual.
Fara autorizatie, punctele de colectare a pestelui nu pot functiona. In cateva zile vom aproba lista centrelor care vor functiona anul acesta in Delta Dunarii, lista urmand sa fie avizata de ANPA, a declarat guvernatorul Grigore Baboianu.
La finele anului trecut, in Rezervatie erau autorizati 1.200 de pescari, 45 de puncte de debarcare, trei cherhanale si patru centre de colectare a pestelui.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...