Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Activitatea de pescuit delta dunarii este blocata

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Agroinfo, in Delta Dunarii activitatea pescarilor si a punctelor de colectare a pestelui este blocata. Ca la fiecare inceput de an, atat Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD), cat si pescarii si proprietarii cherhanalelor asteapta cotele de pescuit din 2012.

Avand in vedere ca in ultimii ani administrarea resurselor piscicole a trecut de la Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA) la ARBDD, pescarii din Delta Dunarii sunt nemultumiti din cauza ca nu li s-a spus ca trebuie sa obtina de la Administratie permisul de pescuit comercial, dar si din cauza ca centrele de colectare a pestelui nu mai au dreptul sa le preia capturile.

Este prima zi a Anului Nou Batran, iar eu trebuie sa strang acum toate actele pentru ca luni la prima ora sa fiu la Administratie. Pana acum nicio institutie nu ne-a solicitat autorizatie de pescuit comercial. Anul trecut de exemplu, solicitam autorizatia de mediu si innoirea permisului de pescuit de la ARBDD, iar de la ANPA aveam nevoie de alte acte. Anul acesta nu am stiut de obligativitatea detinerii permisului de pescuit comercial eliberat de ARBDD.

In zona lacului Razelm-Sinoe, unde ne desfasuram activitatea, avem prohibitia cea mai mare, iar acum cand legea ne da voie nu putem sa pescuim. Nici centrele de prima vanzare nu ne mai primesc capturile, a declarat sambata, pentru Agerpres, presedintele asociatiei pescarilor profesionisti Leahova din Jurilovca, Simion Nazar.

In acelasi timp, guvernatorul Rezervatiei, Grigore Baboianu a afirmat ca punctele de debarcare si centrele de colectare a pestelui din Delta functioneaza pe baza unei autorizatii care se innoieste anual.
Fara autorizatie, punctele de colectare a pestelui nu pot functiona. In cateva zile vom aproba lista centrelor care vor functiona anul acesta in Delta Dunarii, lista urmand sa fie avizata de ANPA, a declarat guvernatorul Grigore Baboianu.
La finele anului trecut, in Rezervatie erau autorizati 1.200 de pescari, 45 de puncte de debarcare, trei cherhanale si patru centre de colectare a pestelui.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...