Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ACVBR a Primit Certificarea Internațională pentru Registrul Genealogic

Autor: meatmilkmiercuri, 13 iunie, 2018

(Comunicat) Asociaţia Crescătorilor de Vaci “Balţată Românească” tip Simmental (ACVBR tip Simm) a primit Certificatul de recunoaștere internațională pentru registrul genealogic, menținut și condus de aceasta (conform documentului atașat).

 

România se aliniază astfel, la nivel mondial, cu statele care dețin registre genealogice pentru rasele din tulpina Simmental și nu numai. Beneficiile pentru  sectorul zootehnic autohton sunt importante si constau în:

 

  • recunoașterea oficială a faptului că România deține un Registru Genealogic pentru rasa Băltața Românească;
  • existența unui program de ameliorare a rasei care respectă standardele internaționale conform certificatului obținut;
  • deschiderea de noi piețe ca urmare a evidențierii potențialului genetic la taurinele din rasa Bălțata Românească, potențial  recunoscut internațional;

 

Asociaţia Crescătorilor de Vaci “Balţată Românească” tip Simmental (ACVBR tip Simm) este  singura entitate din țara noastră care a primit acest Certificat de recunoaștere internațională pentru registrul genealogic.

 

Certificatul a fost acordat de Comitetul Internațional de Recunoaștere a Animalelor (ICAR), singurul furnizor mondial de ghiduri, standarde și certificare pentru identificarea animalelor, înregistrarea animalelor și evaluarea lor.

 

România, prin ACVBR, participă în calitate de membru cu drepturi depline la toate evenimentele organizațiilor internaționale de profil, ale  federațiilor europene și mondiale,  reprezentative pentru tulpina Simmental precum  și la evenimentele organizate de ICAR.

 

Asociaţia Crescătorilor de Vaci “Bălţată Românească” Tip Simmental urmărește dezvoltarea interesului general al localnicilor în creşterea taurinelor pentru producţia de lapte şi carne și  realizarea de activităţi în interesul general al fermierilor, în special al crescătorilor de vaci pentru lapte si  carne.

 

Asociația are peste 135.000 de membrii înscriși în Registrul Genealogic,  membri care dețin un număr de peste 400.000 de taurine din rasa Bălțata Românească.

 

ACVBR tip Sim colaborează cu un număr de 36 de asociații și organizații care efectuează,  continuu, controlul oficial al  performanțelor  bovinelor pentru lapte si carne.

CE a aprobat o nouă metotă de asomare a puilor din fermele avicole
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 31 mai 2018

Cercetarea globală care vizează îmbunătățirea bunăstării păsărilor în timpul producției din fermele avoicole a dus la o modificare a legislației Uniunii Europene.   Noul regulament, care a intrat în vigoare la 18 mai în Uniunea Europeană, permite asomarea cu presiune atmosferică scăzută (LAPS), care se dovedește a fi...

Controale ANSVSA în centrele de colectare ale bovinelor destinate exportului în Turcia
Autor: meatmilk  /   luni, 21 mai 2018

(Comunicat) Inspectorii sanitari veterinari controlează toate centrele de colectare ale bovinelor autorizate pentru export în Turcia. Totodată, medicii veterinari nu vor mai certifica transporturi de bovine destinate exportului în Turcia, cu excepția celor care au fost notificate de către operatorii economici până la această dată...