Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Adevarul: carnea bio, o necunoscuta pentru tara noastra

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In timp ce tarile dezvoltate se axeaza pe productia de carne ecologica, in Romania, acest segment lipseste cu desavarsire. In Romania nu exista decat o asociatie specializata pe cresterea animalelor pentru carne bio. Prin urmare, productia este aproape zero, reiese dintr-un studiu al ziarului Adevarul.

Cresterea animalelor pentru carne in sistem ecologic propune o alta viziune. Inovatoare si moderna, agricultura bio permite regenerarea ecosistemelor si pastrarea echilibrului solului si a apelor si asigura bunastarea animalelor. Animalele crescute in sistem biologic se comporta natural, in mediul lor specific de viata. Ele sunt hranite cu plante furajere ecologice, fara pesticide si fara organisme modificate genetic. In plus, daca puii conventionali sunt crescuti in custi subdimensionate fara ca pasarile sa-si poata macar intinde aripile, agricultura bio ofera animalelor suficient spatiu pentru a se dezvolta in conformitate cu natura lor.

Daca in tarile dezvoltate ale Uniunii Europene, segmentul se afla intr-o crestere constanta, in Romania, domeniul nu este nici macar la inceput.In tara noastra exista animale certificate biologic, dar nu sunt grupate, ci dispersate in toata tara. Solutia problemei ar fi gruparea fermierilor in asociatii specializate pentru cresterea animalelor pentru carne ecologica si ulterior achizitionarea unui abator.

Cele mai mari producatoare de carne ecologica sunt Elvetia, Suedia si Republica Ceha, potrivit publicatiei The World of Organic Agriculture.

Seminar organizat la Tulcea pe tema agriculturii ecologice
Autor: meatmilk  /   joi, 21 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de Stat Daniel Dumitru Botănoiu a fost prezent la Tulcea pentru a participa la seminarul “Agricultura ecologică-pilon de susținere al turismului responsabil în Delta Dunării”, eveniment organizat de Consiliului Județean Tulcea, Asociația de Management a Destinației Turistice Delta Dunării și a Delta...

Din cauza PPA, efectivele de porci din China au scăzut cu 16,6%!
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 20 martie 2019

Efectivele de porci din China au scăzut cu 16,6%, în februarie 2019, față de ferbuarie anul trecut, potrivit cifrelor oficiale. Acestea sunt primele date concrete, oficiale, anunțate de autoritățile chineze, care indică efectul febrei porcine africane asupra sectorului de ceștere a porcilor din această țară.   Datele au fost...