Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Adevarul: carnea bio, o necunoscuta pentru tara noastra

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In timp ce tarile dezvoltate se axeaza pe productia de carne ecologica, in Romania, acest segment lipseste cu desavarsire. In Romania nu exista decat o asociatie specializata pe cresterea animalelor pentru carne bio. Prin urmare, productia este aproape zero, reiese dintr-un studiu al ziarului Adevarul.

Cresterea animalelor pentru carne in sistem ecologic propune o alta viziune. Inovatoare si moderna, agricultura bio permite regenerarea ecosistemelor si pastrarea echilibrului solului si a apelor si asigura bunastarea animalelor. Animalele crescute in sistem biologic se comporta natural, in mediul lor specific de viata. Ele sunt hranite cu plante furajere ecologice, fara pesticide si fara organisme modificate genetic. In plus, daca puii conventionali sunt crescuti in custi subdimensionate fara ca pasarile sa-si poata macar intinde aripile, agricultura bio ofera animalelor suficient spatiu pentru a se dezvolta in conformitate cu natura lor.

Daca in tarile dezvoltate ale Uniunii Europene, segmentul se afla intr-o crestere constanta, in Romania, domeniul nu este nici macar la inceput.In tara noastra exista animale certificate biologic, dar nu sunt grupate, ci dispersate in toata tara. Solutia problemei ar fi gruparea fermierilor in asociatii specializate pentru cresterea animalelor pentru carne ecologica si ulterior achizitionarea unui abator.

Cele mai mari producatoare de carne ecologica sunt Elvetia, Suedia si Republica Ceha, potrivit publicatiei The World of Organic Agriculture.

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...