Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Adevarul: carnea bio, o necunoscuta pentru tara noastra

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In timp ce tarile dezvoltate se axeaza pe productia de carne ecologica, in Romania, acest segment lipseste cu desavarsire. In Romania nu exista decat o asociatie specializata pe cresterea animalelor pentru carne bio. Prin urmare, productia este aproape zero, reiese dintr-un studiu al ziarului Adevarul.

Cresterea animalelor pentru carne in sistem ecologic propune o alta viziune. Inovatoare si moderna, agricultura bio permite regenerarea ecosistemelor si pastrarea echilibrului solului si a apelor si asigura bunastarea animalelor. Animalele crescute in sistem biologic se comporta natural, in mediul lor specific de viata. Ele sunt hranite cu plante furajere ecologice, fara pesticide si fara organisme modificate genetic. In plus, daca puii conventionali sunt crescuti in custi subdimensionate fara ca pasarile sa-si poata macar intinde aripile, agricultura bio ofera animalelor suficient spatiu pentru a se dezvolta in conformitate cu natura lor.

Daca in tarile dezvoltate ale Uniunii Europene, segmentul se afla intr-o crestere constanta, in Romania, domeniul nu este nici macar la inceput.In tara noastra exista animale certificate biologic, dar nu sunt grupate, ci dispersate in toata tara. Solutia problemei ar fi gruparea fermierilor in asociatii specializate pentru cresterea animalelor pentru carne ecologica si ulterior achizitionarea unui abator.

Cele mai mari producatoare de carne ecologica sunt Elvetia, Suedia si Republica Ceha, potrivit publicatiei The World of Organic Agriculture.

Efectele dietei cu peleți asupra performanței păsărilor de curte
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 18 septembrie 2019

Prelucrarea furajelor în pelete uniforme și durabile oferă beneficii semnificative, iar densitatea în vrac crescută, reduce segregarea și praful de alimentare, reducând astfel pierderile. Eficiența de conversie a furajelor este mult îmbunătățită, în nutriția puilor, deoarece duce la scăderea deversărilor de furaje în timpul...

Top-ul vizibilității mărcilor de carne în on-line, în luna august 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 16 septembrie 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ul vizibilitatii mărcilor de carne, in on-line, pentru luna august 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele pentru...