Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Adevarul: carnea bio, o necunoscuta pentru tara noastra

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In timp ce tarile dezvoltate se axeaza pe productia de carne ecologica, in Romania, acest segment lipseste cu desavarsire. In Romania nu exista decat o asociatie specializata pe cresterea animalelor pentru carne bio. Prin urmare, productia este aproape zero, reiese dintr-un studiu al ziarului Adevarul.

Cresterea animalelor pentru carne in sistem ecologic propune o alta viziune. Inovatoare si moderna, agricultura bio permite regenerarea ecosistemelor si pastrarea echilibrului solului si a apelor si asigura bunastarea animalelor. Animalele crescute in sistem biologic se comporta natural, in mediul lor specific de viata. Ele sunt hranite cu plante furajere ecologice, fara pesticide si fara organisme modificate genetic. In plus, daca puii conventionali sunt crescuti in custi subdimensionate fara ca pasarile sa-si poata macar intinde aripile, agricultura bio ofera animalelor suficient spatiu pentru a se dezvolta in conformitate cu natura lor.

Daca in tarile dezvoltate ale Uniunii Europene, segmentul se afla intr-o crestere constanta, in Romania, domeniul nu este nici macar la inceput.In tara noastra exista animale certificate biologic, dar nu sunt grupate, ci dispersate in toata tara. Solutia problemei ar fi gruparea fermierilor in asociatii specializate pentru cresterea animalelor pentru carne ecologica si ulterior achizitionarea unui abator.

Cele mai mari producatoare de carne ecologica sunt Elvetia, Suedia si Republica Ceha, potrivit publicatiei The World of Organic Agriculture.

IFFA 2019-MesseFrankfurt este Partener Silver al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   luni, 19 februarie 2018

Cel mai mare târg internațional dedicat sectorului mondial al cărnii, IFFA 2019, care se va desfășura în perioada 4-9 mai 2019 în uriașele spații expoziționale ale MesseFrankurt, a devenit Partener Silver al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk. IFFA 2019 este reprezentat în România de firma Expo Sales Promotions, condusă de...

CopaCogeca: Nu sacrificați agricultura Europei, în afacerea Mercosur
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 19 februarie 2018

CopaCogeca a adresat președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, solicitarea ca agricultura Uniunii Europene ”să nu fie vândută” în negocierile comerciale cu Mercosur. În textul oficial se arată:   ”Organismele agricole se opun mișcării UE de a acorda noi concesii agriculturii în schimbul câștigurilor...