Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Adevarul: produse de post doar cu numele

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

De la inceputul Postului Pastelui si pana in prezent Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Sibiu a verificat 138 de magazine sibiene care comercializeaza produse de post se arata intr-o ancheta a ziarului Adevarul. Insa o mare parte din alimentele „de post” controlate nu sunt ceea ce par a fi la prima vedere. Desi pe eticheta se mentioneaza „produs de post” unele alimente contin ingredienete de origine animala.

„Au fost vizate unitati de fabricare a produselor de morarit si panificatie, a produselor de patiserie, depozite cu legume, fructe, seminte si conserve, unitati de fabricare a bauturilor alcoolice si racoritoare, precum si unitati de tip hipermarket, supermarket si unitati „Plafar”, care comercializeaza produse alimentare specifice perioadei postului”, a declarat dr. Ioan Pentea, purtatorul de cuvant al DSVSA Sibiu.

Numai saptamana trecuta au fost aplicate opt amenzi in valoare totala de 7.600 lei. De asemenea au fost confiscate si retrase de la comercializare, pentru distrugere, nu mai putin de 147 kilograme de alimente, respectiv produse de panificatie, prajituri, legume si fructe, in valoare de 1.770 de lei.

Guvernul a decis continuarea programului Laptele școlar
Autor: meatmilk  /   luni, 5 august 2019

(Comunicat) În Ședința Guvernului din 31 iulie 2019 a fost aprobată o Hotărâre pentru stabilirea bugetului de implementare a Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2019-2020 și pentru modificarea și completarea HG nr. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada...

Pe Litoral, ANSVSA amendează de zor pe cei care încalcă legislația privind siguranța alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 2 august 2019

(Comunicat) Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 22.07.2019 – 28.07.2019, unde medicii veterinari oficiali, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au...