Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Adevarul: produse de post doar cu numele

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

De la inceputul Postului Pastelui si pana in prezent Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Sibiu a verificat 138 de magazine sibiene care comercializeaza produse de post se arata intr-o ancheta a ziarului Adevarul. Insa o mare parte din alimentele „de post” controlate nu sunt ceea ce par a fi la prima vedere. Desi pe eticheta se mentioneaza „produs de post” unele alimente contin ingredienete de origine animala.

„Au fost vizate unitati de fabricare a produselor de morarit si panificatie, a produselor de patiserie, depozite cu legume, fructe, seminte si conserve, unitati de fabricare a bauturilor alcoolice si racoritoare, precum si unitati de tip hipermarket, supermarket si unitati „Plafar”, care comercializeaza produse alimentare specifice perioadei postului”, a declarat dr. Ioan Pentea, purtatorul de cuvant al DSVSA Sibiu.

Numai saptamana trecuta au fost aplicate opt amenzi in valoare totala de 7.600 lei. De asemenea au fost confiscate si retrase de la comercializare, pentru distrugere, nu mai putin de 147 kilograme de alimente, respectiv produse de panificatie, prajituri, legume si fructe, in valoare de 1.770 de lei.

ANSVSA la Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor
Autor: meatmilk  /   luni, 21 mai 2018

(Comunicat) O delegație a Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), condusă de președintele instituției, dr. Geronimo Brănescu, va reprezenta România la lucrările celei de-a 86 – a Sesiuni Generale a Adunării Mondiale a delegaților naționali ai Organizației Mondiale pentru Sănătatea...

INSSE: Efective de animale existente la 1 decembrie 2017 (Raport anual)
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

Potrivit raportului anual emis de INSSE, în anul 2017 faţă de anul precedent efectivele de ovine şi caprine au crescut , iar efectivele de bovine, de porcine şi de păsări au scăzut.     România, în anul 2017, a ocupat locul patru la efectivele de ovine şi caprine în rândul Statelor Membre ale Uniunii...