Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Adevarul: produse de post doar cu numele

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

De la inceputul Postului Pastelui si pana in prezent Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Sibiu a verificat 138 de magazine sibiene care comercializeaza produse de post se arata intr-o ancheta a ziarului Adevarul. Insa o mare parte din alimentele „de post” controlate nu sunt ceea ce par a fi la prima vedere. Desi pe eticheta se mentioneaza „produs de post” unele alimente contin ingredienete de origine animala.

„Au fost vizate unitati de fabricare a produselor de morarit si panificatie, a produselor de patiserie, depozite cu legume, fructe, seminte si conserve, unitati de fabricare a bauturilor alcoolice si racoritoare, precum si unitati de tip hipermarket, supermarket si unitati „Plafar”, care comercializeaza produse alimentare specifice perioadei postului”, a declarat dr. Ioan Pentea, purtatorul de cuvant al DSVSA Sibiu.

Numai saptamana trecuta au fost aplicate opt amenzi in valoare totala de 7.600 lei. De asemenea au fost confiscate si retrase de la comercializare, pentru distrugere, nu mai putin de 147 kilograme de alimente, respectiv produse de panificatie, prajituri, legume si fructe, in valoare de 1.770 de lei.

ANPC a amendat hipermarket-uri din Oltenia
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Urmare a actiunilor de control efectuate de o echipa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), formata din comisari ai corpului de control, ai Directiei Generale de Control si ai Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) S-V Oltenia, coordonati de seful Corpului de Control al Presedintelui...

Se reia schimbul comercial agroalimentar cu Republica Iran
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că, datorită eforturilor diplomatice și ale Guvernului României din ultima perioadă, a fost deschisă piața de export pentru ovine cu Republica Iran.   Astfel, în ianuarie 2019 a fost agreat modelul de certificat de export între Autoritatea Națională...