Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Aditiv din ciuperci

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un extract din ciuperca comestibila Flammulina Velutipes ar putea stabiliza culoarea naturala a carnii, arata un studiu japonez. Carnea de ton si cea de vita nu si-au schimbat culoarea cand acest extract a fost folosit pe post de aditiv, potrivit cercetatorilor. Beneficiile extractului de ciuperci au fost puse in legatura cu activitatea antioxidanta a fungilor, potrivit studiului.

Procesele de oxidare a alimentelor pot duce la deteriorarea gustului, culorii sau texturii produselor, astfel ca jucatorii din industrie sunt in continua cautare de solutii naturale care sa inlocuiasca aditivii artificiali, pentru a creste valabilitatea produselor de pe raft.

„Oxidarea lipidelor in carnea de vita si in cea de peste, pe care a fost aplicat extractul de ciuperci, a fost controlata „virtual” in timpul depozitarii in gheata”, potrivit raportului elaborat de cercetatori. Culoarea naturala a celor doua tipuri de carne a fost pastrata 12, respectiv 7 zile dupa ce extractul a fost adaugat, fata de 6 zile pentru vita si 2 zile pentru ton, cat au rezistat mostrele de carne fara aditivul din ciuperci.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...