Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Aditiv din ciuperci

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un extract din ciuperca comestibila Flammulina Velutipes ar putea stabiliza culoarea naturala a carnii, arata un studiu japonez. Carnea de ton si cea de vita nu si-au schimbat culoarea cand acest extract a fost folosit pe post de aditiv, potrivit cercetatorilor. Beneficiile extractului de ciuperci au fost puse in legatura cu activitatea antioxidanta a fungilor, potrivit studiului.

Procesele de oxidare a alimentelor pot duce la deteriorarea gustului, culorii sau texturii produselor, astfel ca jucatorii din industrie sunt in continua cautare de solutii naturale care sa inlocuiasca aditivii artificiali, pentru a creste valabilitatea produselor de pe raft.

„Oxidarea lipidelor in carnea de vita si in cea de peste, pe care a fost aplicat extractul de ciuperci, a fost controlata „virtual” in timpul depozitarii in gheata”, potrivit raportului elaborat de cercetatori. Culoarea naturala a celor doua tipuri de carne a fost pastrata 12, respectiv 7 zile dupa ce extractul a fost adaugat, fata de 6 zile pentru vita si 2 zile pentru ton, cat au rezistat mostrele de carne fara aditivul din ciuperci.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...