Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Aditiv din ciuperci

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un extract din ciuperca comestibila Flammulina Velutipes ar putea stabiliza culoarea naturala a carnii, arata un studiu japonez. Carnea de ton si cea de vita nu si-au schimbat culoarea cand acest extract a fost folosit pe post de aditiv, potrivit cercetatorilor. Beneficiile extractului de ciuperci au fost puse in legatura cu activitatea antioxidanta a fungilor, potrivit studiului.

Procesele de oxidare a alimentelor pot duce la deteriorarea gustului, culorii sau texturii produselor, astfel ca jucatorii din industrie sunt in continua cautare de solutii naturale care sa inlocuiasca aditivii artificiali, pentru a creste valabilitatea produselor de pe raft.

„Oxidarea lipidelor in carnea de vita si in cea de peste, pe care a fost aplicat extractul de ciuperci, a fost controlata „virtual” in timpul depozitarii in gheata”, potrivit raportului elaborat de cercetatori. Culoarea naturala a celor doua tipuri de carne a fost pastrata 12, respectiv 7 zile dupa ce extractul a fost adaugat, fata de 6 zile pentru vita si 2 zile pentru ton, cat au rezistat mostrele de carne fara aditivul din ciuperci.

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...

Indal Partner iși va expune ultima ofertă de tehnologii la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 25 martie 2019

Compania clujeană Indal Partner se va număra printre participanții conferinței Meat Milk 2019, acolo unde, în zilele de 30 și 31 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, își va prezenta ultima ofertă de tehnologii destinate industriei alimentare și, în special, celei de procesare a laptelui, la standul pe care îl va organiza în...