Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Aditiv din ciuperci

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un extract din ciuperca comestibila Flammulina Velutipes ar putea stabiliza culoarea naturala a carnii, arata un studiu japonez. Carnea de ton si cea de vita nu si-au schimbat culoarea cand acest extract a fost folosit pe post de aditiv, potrivit cercetatorilor. Beneficiile extractului de ciuperci au fost puse in legatura cu activitatea antioxidanta a fungilor, potrivit studiului.

Procesele de oxidare a alimentelor pot duce la deteriorarea gustului, culorii sau texturii produselor, astfel ca jucatorii din industrie sunt in continua cautare de solutii naturale care sa inlocuiasca aditivii artificiali, pentru a creste valabilitatea produselor de pe raft.

„Oxidarea lipidelor in carnea de vita si in cea de peste, pe care a fost aplicat extractul de ciuperci, a fost controlata „virtual” in timpul depozitarii in gheata”, potrivit raportului elaborat de cercetatori. Culoarea naturala a celor doua tipuri de carne a fost pastrata 12, respectiv 7 zile dupa ce extractul a fost adaugat, fata de 6 zile pentru vita si 2 zile pentru ton, cat au rezistat mostrele de carne fara aditivul din ciuperci.

GfK: Creștere pentru bunurile de larg consum, dar pe baza inflației, nu a volumelor!
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Piața FMCG a înregistrat în 2017 o creștere semnificativă de 7% pentru bunurile de folosință curentă cumpărate pentru consumul casnic.   În spatele aceste evoluții pozitive a pieței a stat majorarea prețurilor ca urmare a inflației și nu creșterea volumelor cumpărate, așa cum s-a întâmplat în 2016. Cu...

Negro investește masiv în publicitate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 februarie 2018

Negro, o companie care în anii trecuți s-a remarcat din punct de vedere al promovării prin spot-uri publicitare, prin economia evidentă în producția propriu-zisă a imaginilor, a demarat un program de investiții care, măcar după numele pe care le-a atras, se dovedește a fi cât se poate de consistent.   Din punct de vedere al...