Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Aditiv din ciuperci

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un extract din ciuperca comestibila Flammulina Velutipes ar putea stabiliza culoarea naturala a carnii, arata un studiu japonez. Carnea de ton si cea de vita nu si-au schimbat culoarea cand acest extract a fost folosit pe post de aditiv, potrivit cercetatorilor. Beneficiile extractului de ciuperci au fost puse in legatura cu activitatea antioxidanta a fungilor, potrivit studiului.

Procesele de oxidare a alimentelor pot duce la deteriorarea gustului, culorii sau texturii produselor, astfel ca jucatorii din industrie sunt in continua cautare de solutii naturale care sa inlocuiasca aditivii artificiali, pentru a creste valabilitatea produselor de pe raft.

„Oxidarea lipidelor in carnea de vita si in cea de peste, pe care a fost aplicat extractul de ciuperci, a fost controlata „virtual” in timpul depozitarii in gheata”, potrivit raportului elaborat de cercetatori. Culoarea naturala a celor doua tipuri de carne a fost pastrata 12, respectiv 7 zile dupa ce extractul a fost adaugat, fata de 6 zile pentru vita si 2 zile pentru ton, cat au rezistat mostrele de carne fara aditivul din ciuperci.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...