Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Aditivii alimentari fosfatati favorizeaza aparitia cancerului pulmonar

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Aditivii alimentari fosfatati, utilizati frecvent in prepararea industriala a alimentelor, accelereaza cresterea tumorilor canceroase in plamanii soarecilor, potrivit unui studiu publicat in American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine, relateaza AFP.
Acest studiu afirma ca aditivii fosfatati, care sporesc capacitatea de retinere a apei si imbunatatesc textura diverselor alimente, favorizeaza totodata si dezvoltarea cancerului pulmonar la pacientii care prezinta o anumita predispozitie pentru aceasta maladie.

Desi cercetatorii nu stiu deocamdata care este impactul real al fosfatatilor asupra dezvoltarii cancerului la oameni, autorii studiului preconizeaza limitarea consumului acestui aditiv alimentar. „Credem ca o mai buna regularizare a nivelului fosfatatilor anorganici in regimul alimentar (al oamenilor) ar putea fi cruciala, atat ca o metoda de tratare cat si de prevenire a cancerului pulmonar”, a declarat Myong-Haing Cho de la Universitatea Nationala din Seul (Coreea de Sud), principalul autor al studiului.

Fosfatatii sunt nutrimente care joaca un rol primordial in metabolismul celular si in mecanismele care asigura transferul energetic la nivelul celulelor, dar ei pot sa activeze in acelasi timp anumite semnale genetice, care stimuleaza dezvoltarea celulelor canceroase pulmonare, potrivit acestui studiu. Aditivii fosfatati au fost utilizati tot mai mult in ultimii ani in alimentatia publica si se gasesc in carne, branzeturi, bauturi si in multe alte preparate si semipreparate obtinute pe cale industriala.

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...