Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Adrian Porumboiu vrea control total la Comcereal Vaslui

Autor: Meat MIlkmiercuri, 13 august, 2014

Omul de afaceri Adrian Porumboiu, care controlează producătorul de cereale Comcereal Vaslui (CCEV), intenţionează să preia şi restul de circa 10% din capitalul companiei de cereale aflat acum în proprietatea acţionarilor minoritari şi să retragă compania de la tranzacţionare.

La cel mai recent preţ din piaţă, de 0,22 lei pentru o acţiune CCEV, pachetul aflat acum în proprietatea minoritarilor valorează circa 5,1 milioane de lei, informează Bursa.

„Am avut beneficii nesemnificative de pe urma prezenţei pe bursă şi intenţionăm să ieşim de la tranzacţionare în viitorul apropiat. Acum aproape o jumătate de an am cumpărat încă 5% din Comcereal Vaslui şi vrem să achiziţionăm şi restul de acţiuni, însă e greu să-i găsim pe cei care le deţin. Unii dintre ei nici nu mai ştiu că sunt investitori la bursă“, a spus Adrian Porumboiu, proprietarul Racova, un business în agricultură, industria alimentară şi turism de circa 150 mil. euro anual.

Comcereal Vaslui s-a listat pe piaţa RASDAQ în 1996 în urma procesului de privatizare în masă şi provine din divizarea fostei regii autonome Romcereal care s-a ocupat cu depozitarea cerealelor la începutul anilor nouăzeci. (Mai multe, pe www.bursa.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...