Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Adrian radulescu: reducerea tva la alimente ar fi o binefacere pentru economie, dar preturile la alimente nu vor scadea

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

O reducere a Taxei pe Valoare Adaugata (TVA) la alimente ar fi o binefacere pentru economie, dar nu va influenta o scadere a preturilor la produsele agroalimentare, considera secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Adrian Radulescu, potrivit Agerpres.

„Scaderea TVA la alimentele de baza ar fi o binefacere pentru economie, dar nu in sensul de scadere a pretului. Va garantez ca preturile nu vor scadea, dar terminam cu economia neagra”, a precizat Adrian Radulescu, la o dezbatere privind sectorul laptelui. Acesta considera ca s-ar putea face mult mai mai multe lucruri vizavi de colectarea taxelor, dar 'nu exista vointa politica din nici o parte”.

„Putem schimba modul de colectare, un TVA scazut insanatoseste din punct de vedere al efortului financiar economia agricola si scoate la lumina economia neagra, dar pe pretul produselor alimentare nu vom avea nici o influenta din pacate”, a mai adaugat Adrian Radulescu.

Luni, premierul Emil Boc a declarat ca proiectul legii privind scaderea TVA la alimentele de baza nu are acoperire bugetara si a reiterat ca Senatul nu este for decizional in privinta acestei initiative legislative. Plenul Senatului a respins, miercurea trecuta, cererea de reexaminare transmisa Parlamentului de presedintele Traian Basescu a legii prin care este aplicata o cota a TVA de 5% pentru alimentele de baza.

Cererea de reexaminare a presedintelui Traian Basescu a primit din partea Comisiei pentru buget din Senat un raport de respingere, acesta fiind aprobat de plenul Senatului cu 53 de voturi pentru, 46 de voturi impotriva si o abtinere, cererea presedintelui fiind astfel respinsa.

La Meat.Milk 2019, AB Tehnic Profesional va susține două comunicări
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Companie de elită din domeniul frigului industrial, aflată în avangarda pieței pe care activează, AB Tehnic Profesional a devenit Prtener al Conferinței Internaționale Meat.Milk 2019, urmând să susțină două comunicări tehnologice în ziua de 30 mai, atât în workshop-ul CARNE, cât și în workshop-ul LAPTE.   AB Tehnic...

Carmangeria Godac a devenit Partener Mic dejun al Conferinței Meat.Milk 2013
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Și în acest an, la fel ca la precedentele ediții, Carmangeria Godac, proprietate a domnului Radu Marian, este Partener Mic-Dejun al Expo-Conferinței Meat & Milk 2019, urmând să facă deliciul meselor de dimineață cu unele dintre cele mai bune produse ale sale.   Astfel, Carmangeria Godac va îmbia participanții ca,...