Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Adrian radulescu: reducerea tva la alimente ar fi o binefacere pentru economie, dar preturile la alimente nu vor scadea

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

O reducere a Taxei pe Valoare Adaugata (TVA) la alimente ar fi o binefacere pentru economie, dar nu va influenta o scadere a preturilor la produsele agroalimentare, considera secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Adrian Radulescu, potrivit Agerpres.

„Scaderea TVA la alimentele de baza ar fi o binefacere pentru economie, dar nu in sensul de scadere a pretului. Va garantez ca preturile nu vor scadea, dar terminam cu economia neagra”, a precizat Adrian Radulescu, la o dezbatere privind sectorul laptelui. Acesta considera ca s-ar putea face mult mai mai multe lucruri vizavi de colectarea taxelor, dar 'nu exista vointa politica din nici o parte”.

„Putem schimba modul de colectare, un TVA scazut insanatoseste din punct de vedere al efortului financiar economia agricola si scoate la lumina economia neagra, dar pe pretul produselor alimentare nu vom avea nici o influenta din pacate”, a mai adaugat Adrian Radulescu.

Luni, premierul Emil Boc a declarat ca proiectul legii privind scaderea TVA la alimentele de baza nu are acoperire bugetara si a reiterat ca Senatul nu este for decizional in privinta acestei initiative legislative. Plenul Senatului a respins, miercurea trecuta, cererea de reexaminare transmisa Parlamentului de presedintele Traian Basescu a legii prin care este aplicata o cota a TVA de 5% pentru alimentele de baza.

Cererea de reexaminare a presedintelui Traian Basescu a primit din partea Comisiei pentru buget din Senat un raport de respingere, acesta fiind aprobat de plenul Senatului cu 53 de voturi pentru, 46 de voturi impotriva si o abtinere, cererea presedintelui fiind astfel respinsa.

Soluții FrieslandCampina Kievit, pentru produse ready meal-clean label
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 noiembrie 2018

Compania olandeză FrieslandCampina Kievit, producător mondial de ingrediente alimentare și băuturi, a realizat recent un studiu privind  tendințele și evoluțiile de pe piața produselor ready meal, indulgence și clean label, cu țintă directă asupra savorii.   Utilizând propria analiză a conversațiilor online, precum și...

Metro AG Metro-Nom a deschis un birou IT la Cluj-Napoca
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Metro AG Metro-Nom și-a deschis cel de-al treilea birou IT românesc în Cluj-Napoca, denumit și Silicon Valley al Balcanilor, după cum informează publicația European Supermarket Magazine.   Compania mai are încă două unități IT care operează local, mai precis, în București și Brașov. Divizia IT a firmei, Metro-Nom este...