Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Adrian radulescu: reducerea tva la alimente ar fi o binefacere pentru economie, dar preturile la alimente nu vor scadea

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

O reducere a Taxei pe Valoare Adaugata (TVA) la alimente ar fi o binefacere pentru economie, dar nu va influenta o scadere a preturilor la produsele agroalimentare, considera secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Adrian Radulescu, potrivit Agerpres.

„Scaderea TVA la alimentele de baza ar fi o binefacere pentru economie, dar nu in sensul de scadere a pretului. Va garantez ca preturile nu vor scadea, dar terminam cu economia neagra”, a precizat Adrian Radulescu, la o dezbatere privind sectorul laptelui. Acesta considera ca s-ar putea face mult mai mai multe lucruri vizavi de colectarea taxelor, dar 'nu exista vointa politica din nici o parte”.

„Putem schimba modul de colectare, un TVA scazut insanatoseste din punct de vedere al efortului financiar economia agricola si scoate la lumina economia neagra, dar pe pretul produselor alimentare nu vom avea nici o influenta din pacate”, a mai adaugat Adrian Radulescu.

Luni, premierul Emil Boc a declarat ca proiectul legii privind scaderea TVA la alimentele de baza nu are acoperire bugetara si a reiterat ca Senatul nu este for decizional in privinta acestei initiative legislative. Plenul Senatului a respins, miercurea trecuta, cererea de reexaminare transmisa Parlamentului de presedintele Traian Basescu a legii prin care este aplicata o cota a TVA de 5% pentru alimentele de baza.

Cererea de reexaminare a presedintelui Traian Basescu a primit din partea Comisiei pentru buget din Senat un raport de respingere, acesta fiind aprobat de plenul Senatului cu 53 de voturi pentru, 46 de voturi impotriva si o abtinere, cererea presedintelui fiind astfel respinsa.

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...