Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Adrian Tãnase, Þapinarii: Actul artistic muzical reprezinta o comunicare a muzicii interioare

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Nume: Adrian Tãnase
Data ºi locul naºterii: 12.08.1978, Bucureºti, Sãlãjan
Starea civilã: cãsãtorit
Profesie: jurnalist la Radio 3 Net
Hobby-uri: muzica, scrisul
Mâncãruri favorite: orice cu carne
Adrian Tãnase, Þapinarii: „Actul artistic muzical reprezintã o comunicare a muzicii interioare”.

FDC: Care sunt motivele ce te-au determinat sã alegi o carierã muzicalã?

AT: Am început cu scrisul încã din copilãrie, am continuat ºi pe perioada adolescenþei. Prin 1996, am primit de la mama mea o chitarã cadou, pentru cã am luat bac-ul. Era perioada aceea a gãºtilor de chitariºti, ne adunam în parcuri sau în faþa blocului ºi cântam la chitarã. Apoi am început sã compun ºi am descoperit dubla comunicare a muzicii.

FDC: Ce înseamnã muzica pentru tine?

AT: Muzica este o formã de manifestare a sinelui. Actul artistic muzical reprezintã o comunicare a muzicii interioare. O formã de artã. O exprimare a gândurilor ºi sentimentelor. Într-un cuvânt, muzica reprezintã pentru mine TOTUL!

FDC: Ai devenit o figurã foarte cunoscutã printre iubitorii de muzicã folk ºi nu numai. Cum þi-a influenþat acest fapt modul de viaþã?

AT: Nu ºtiu cât printre cei care ascultã muzicã folk, cât printre ascultãtorii de rock. Eu compun muzicã rock, chiar ºi la Þapinarii. Nu m-a influenþat foarte mult. Am rãmas acelaºi om. Nu faima e scopul, ci comunicarea. ªi asta îþi dã multã libertate de miºcare în compoziþie, iar publicul simte artistul sincer. Compun ce simt ºi am rãmas acelaºi om comunicativ.

FDC : De ce Anti-Valentine’ s Day?

AT: Existã trupe în România care au învãþat un singur lucru: dacã sunt 60% femei în þarã, hai sã cântãm pentru ele. Nefiind de acord cu genul acesta de manifestare ºi cu transformarea unui sentiment în comerþ, facem ANTI Valentine's Day. Pentru cã iubirea n-ar trebui sã se vândã la tarabã, ci sã se gãseascã între doi oameni ºi în sufletele lor.

FDC: Crezi cã ai putea sã duci o viaþã de vedetã cu toate ºabloanele aferente?

AT: Viaþa de vedetã nu e realã, e sintetic creatã pentru cei cãrora le place sã se uite la televizor ºi sã vadã vieþi altfel decât ale lor. Viaþa realã este la fel ca a tuturor oamenilor. ªi nu, chiar dacã am fost jurnalist de monden, nu sunt o persoanã mondenã.

FDC: Adicã nu þii nicio dietã anume? Nu faci sport regulat?

AT: Sport fac în fiecare zi, în casã, deoarece am acumulat câteva kilograme în plus odatã cu vârsta, dar dietã nu þin.

FDC: Când mergi la cumpãrãturi, cum selectezi alimentele? Citeºti informaþiile de pe etichete?

AT: Doamne fereºte! Nu. Cred cã aº putea bate recorduri cu cât de repede fac cumpãrãturile. Mã uit, dacã-mi place ce vãd, iau.

FDC: Ce produse din carne preferi?

AT: Subiectul meu preferat. Sunt foarte carnivor. Carnea de viþel, berbec, miel, porc, pui. În ordinea asta. Dintre mezeluri, le prefer pe cele de la Angst, sunt delicioase.

FDC : Ce alimente nu lipsesc niciodatã din frigiderul tãu?

AT: Carnea. Dupã cum spuneam, sunt carnivor.

FDC: Care sunt antipatiile tale alimentare, alimentele pe care nu le-ai þine niciodatã în frigiderul propriu?

AT: De obicei, nu þin în frigider legume, dar fiind cãsãtorit, trebuie sã mai þinem ºi legume în frigider.

FDC: Cum te descurci în bucãtãrie? Gãteºti tu însuþi? Ce feluri de mâncare îþi ies cel mai bine?

AT: Gãtesc detul de bine, mai ales mâncãruri simple de obicei, cartofi prãjiþi… ªi sunt expert în omlete, dar ºtiu sã fac paste, piure. Zilele trecute, am gãtit parizer pane.

FDC: Care este felul tãu de mâncare preferat? Ne poþi spune reþeta?

AT: Sunt mai multe, dar nu am reþetã. Dacã îmi vine vreo idee într-o zi, am la dispoziþie Internetul ºi telefonul pentru obþinerea reþetelor.

FDC: Care bucãtãrie internaþionalã þi se pare mai apetisantã? Dar cea mai sãnãtoasã?

AT: Cea mai apetisantã bucãtãrie este, pentru mine, cea româneascã. Nu ºtiu, însã, cât de sãnãtoasã e cã ºi nici nu prea îmi pasã pentru cã, recunosc, nu mãnânc sãnãtos.

FDC: În ce zonã a României crezi cã se mãnâncã cel mai bine?

AT: |sta este un rãspuns simplu: în Ardeal se mãnâncã cel mai bine, pentru cã ardelenii au ºtiut mereu sã prepare cel mai bine carnea.

FDC: Îþi plac experienþele culinare noi? Te consideri gurmand?

AT: Sunt destul de conservator cu papilele mele gustative, nu mã consider gurmand. Experienþe culinare noi… doar dacã vin de la soþia mea, în care am încredere.

FDC: Ai avut vreo experienþã culinarã neplãcutã? Cum ai reacþionat?

AT: Prea des, atunci când mai gãtesc eu ºi pun prea multã sare pentru cã mã uit în altã parte sau vorbesc la telefon. Astea sunt experienþele mele culinare neplãcute. Mãrturisesc cã mãnânc de fiecare datã, ce sã fac.

FDC: Preferi sã mãnânci acasã sau la restaurant? Ai un restaurant favorit?

AT: Prefer sã mãnânc acasã, normal. La restaurant mãnânc doar când sunt în deplasare, în turneu prin þarã. Restaurantele favorite le-am descoperit cu greu, câte unul în fiecare oraº, nu vã spun care sunt, cred cã fiecare loc în sine meritã cãutarea.

FDC: Care a fost cea mai reuºitã vacanþã a ta? Te-a încântat vreo specialitate culinarã localã?

AT: ªtiu cã dezamãgesc cu acest rãspuns, dar nu am o cea mai reuºitã vacanþã. Toate-s frumoase pentru ca sunt vacanþe, nu?

FDC: Cum aratã pentru tine o cinã perfectã? Ambient, mâncare, companie…

AT: Ambient: un film bun; mâncare: carne, paste; companie: soþia mea.

Doru Stãnculescu: „Daca plecam noi, se va alege praful!”
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Nu ºtiu de ce, dar cand am plecat spre locuinþa lui Doru Stãnculescu, pentru a-i lua interviul pe care il citiþi mai jos, tot drumul nu am avut in minte decat excepþionalul Cantec intre apele þãrii. Cu siguranþã, a fost ceva premonitoriu, pentru cã, la finalul dialogului nostru, Doru...

Irina Cojar, actrita a Teatrului National Bucuresti: Port pe umeri o uriasa mostenire culturala
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

In atmosfera relaxata a vilei sale de la Mogosoaia, dialogul cu Irina Cojar poarta, inevitabil, semnul marii literaturi, a marii dramaturgii romanesti. Descendenta unei familii care a marcat, in timp, cultura romaneasca, actrita Teatrului National Bucuresti ni se destainuie, facandu-ne sa intelegem ca, fie teatru, fie aliment, totul trebuie sa...