Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ADVANTEC™ Compact Chiller: Solutia pentru a stabiliza produsele proteice in aplicatii de feliere

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Fiecare producator cauta azi cai mai bune de a controla productia, pentru a optimiza randamentul, calitatea si igiena.

Folosind tehnologia noastra cu impact, renumita in intreaga lume ADVANTEC Impingement, JBT FoodTech ofera o solutie foarte eficienta si de inalta calitate in industria felierii. Grupul de racire ADVANTEC Impingement ofera deja o solutie de congelare superficiala integrat pe linie. Pentru a satisface in continuare necesitatile acestei industrii, am realizat sistemul ADVANTEC Compact Chiller. ADVANTEC CC este o unitate compacta, proiectata sa functioneze ca racitor dedicat pentru o linie de feliere.
Pentru a atinge capacitati mari, randament bun si calitate constanta a felierii, echipamentul de feliere de azi necesita un produs cu consistenta constanta. Aceasta stabilizare a produsului se face in mod normal in sarje folosind fie depozite frigorifice, fie tuneluri sau dulapuri criogenice. Aceste procedee sunt costisitoare, cu manopera intensiva si consum de timp iar uniformitatea lor este dificil de controlat.

Solutia cu impact ADVANTEC asigura un rezultat care permite procesatorilor sa atinga randamente si capacitati considerabil mai mari si minimizeaza manipularea produselor alimentare.

Congelarea extrem de rapida a stratului exterior al produsului in sistemul ADVANTEC Compact Chiller asigura un rezultat de calitate perfecta. Aceasta calitate duce la performante mai constante ale felierii, utilizare mai buna a liniei de productie si reduce deshidratarea cu pana la jumatate fata de alte procese de stabilizare. Congelarea rapida la suprafata are un efect pozitiv si asupra duratei de pastrare.
Exemple de date privind aplicatia:
• Descrierea produsului: calupuri de carne proaspata, fiarta, afumata sau conservata
• Masa produsului : 5 la 15 kg
• Temperatura intrare: +5°C la -2°C
• Temperatura iesire: de la 5 la 10 mm strat superficial congelat

Solutia JBT FoodTech: ADVANTEC Compact Chiller
• Timp stationare: 3 – 5 minute
• Capacitate: 700 – 1200 kg/h
• Lungime totala: 3.2 m (ADVANTEC Compact Chiller)

Baroncini, succes garantat la Indagra 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 1 noiembrie 2018

Ca de fiecare dată, prezența companiei Baroncini la târgul indagra reprezintă un succes garantat, standulul fiind vizitat de numeroși oameni de afacerii cu interese în procesarea cărnii, atrași de ultimele noutăți.   La fel ca anul trecut sistemul de protecție al pardoselelor, singurul din lume care este oferit beneficiarilor...

Impactul tratamentului HP asupra componentelor din lapte
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 2 august 2018

Se cunoaște că tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui determină o calitate nutrițională mai scăzută a produsului final, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă au fost dezvoltate mai multe tehnologii non-termice de procesare, inclusiv presiunea hidrostatică...