Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ADVANTEC™ Compact Chiller: Solutia pentru a stabiliza produsele proteice in aplicatii de feliere

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Fiecare producator cauta azi cai mai bune de a controla productia, pentru a optimiza randamentul, calitatea si igiena.

Folosind tehnologia noastra cu impact, renumita in intreaga lume ADVANTEC Impingement, JBT FoodTech ofera o solutie foarte eficienta si de inalta calitate in industria felierii. Grupul de racire ADVANTEC Impingement ofera deja o solutie de congelare superficiala integrat pe linie. Pentru a satisface in continuare necesitatile acestei industrii, am realizat sistemul ADVANTEC Compact Chiller. ADVANTEC CC este o unitate compacta, proiectata sa functioneze ca racitor dedicat pentru o linie de feliere.
Pentru a atinge capacitati mari, randament bun si calitate constanta a felierii, echipamentul de feliere de azi necesita un produs cu consistenta constanta. Aceasta stabilizare a produsului se face in mod normal in sarje folosind fie depozite frigorifice, fie tuneluri sau dulapuri criogenice. Aceste procedee sunt costisitoare, cu manopera intensiva si consum de timp iar uniformitatea lor este dificil de controlat.

Solutia cu impact ADVANTEC asigura un rezultat care permite procesatorilor sa atinga randamente si capacitati considerabil mai mari si minimizeaza manipularea produselor alimentare.

Congelarea extrem de rapida a stratului exterior al produsului in sistemul ADVANTEC Compact Chiller asigura un rezultat de calitate perfecta. Aceasta calitate duce la performante mai constante ale felierii, utilizare mai buna a liniei de productie si reduce deshidratarea cu pana la jumatate fata de alte procese de stabilizare. Congelarea rapida la suprafata are un efect pozitiv si asupra duratei de pastrare.
Exemple de date privind aplicatia:
• Descrierea produsului: calupuri de carne proaspata, fiarta, afumata sau conservata
• Masa produsului : 5 la 15 kg
• Temperatura intrare: +5°C la -2°C
• Temperatura iesire: de la 5 la 10 mm strat superficial congelat

Solutia JBT FoodTech: ADVANTEC Compact Chiller
• Timp stationare: 3 – 5 minute
• Capacitate: 700 – 1200 kg/h
• Lungime totala: 3.2 m (ADVANTEC Compact Chiller)

Fabricarea produselor din carne de vită cu un conținut redus de grăsimi
Autor: Cristina Gavrilut  /   vineri, 1 martie 2019

Reducerea conținutului total de grăsimi din carnea prelucrată nu este doar de dorit, ci este și fezabilă. Diferite combinații de substituenți grași pot reduce în mod semnificativ conținutul caloric și nivelul de grăsimi saturate. Aceasta ar putea duce la o nouă categorie de produse care să aibă un gust acceptabil și un grad ridicat...

IFFA 2019: Optimizarea producției cu ajutorul sistemelor digitale
Autor: meatmilk  /   joi, 7 februarie 2019

(Comunicat) Optimizarea proceselor de producție se bazează din ce în ce mai mult pe digitalizare și rețele interconectate. Obiectivul este de a spori securitatea producției și de a optimiza utilizarea mașinilor, de a lucra în moduri mai eficiente din punct de vedere energetic și de a putea reacționa mai flexibil la schimbările de pe...