Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Aesa stabileste abuziv cu ce ne hranim

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor (AESA), institutie mandatata pentru protectia consumatorilor europeni are atributii de aprobare, in mod independent a noilor produse alimentare.

Nestatutar insa, angajatii autoritatii au legaturi apropiate cu piese din industria alimentara, informeaza recolta.eu, citand publicatia germana Suddeutsche Zeitung.

Unul dintre obstacolele asezate in fata unei reforme reale, in opinia analistilor critici ai AESA, este reprezentat de actualele reglementari UE. Acestea nu interzic angajatilor AESA activitati prestate in interesul industriei. Este citata spete irlandezului Flynn, conducator al Comisiei pentru Produse Dietetice, Alergii si Nutritie dovedeste ca independenta sa este paralela cu responsabilitatea impusa de calitatea de membru AESA. In 21 iulie, a fost emisa o decizie cu privire la aprobarea unui produs Kraft Foods Europe, fara sa atraga oprobiul autoritatii faptul ca Flynn este, simultan, membru al unui consiliu Kraft.

Flynn este totodata membru al unor grupuri de lucru stiintifice ale organizatiei de lobby International Life Sciences Institute Europe, ai carei membrii sunt Coca-Cola, Nestle, Unilever, Danone sau Bayer. (TS)

Aplicarea OUG 114/2018 în cazul investițiilor finanțate prin PNDR
Autor: meatmilk  /   joi, 25 aprilie 2019

(Comunicat) Conducerea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a luat o serie de decizii referitoare la situația generată de aplicarea prevederilor OUG nr. 114/ 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal - bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea...

Sergiana relansează Stâna Turistică din Poiana Braşov!
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Încă un proiect de anvergură se naşte sub semnătura Sergiana. Este vorba de relansarea Stânii Turistice din Poiana Braşov, care va deveni astfel al zecelea restaurant din portofoliul Sergiana Grup.   În martie anul trecut, presa semnala că Sergiana Grup  a achiziţionat Stâna Turistică din Poiana Braşov. De...