Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Aesa stabileste abuziv cu ce ne hranim

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor (AESA), institutie mandatata pentru protectia consumatorilor europeni are atributii de aprobare, in mod independent a noilor produse alimentare.

Nestatutar insa, angajatii autoritatii au legaturi apropiate cu piese din industria alimentara, informeaza recolta.eu, citand publicatia germana Suddeutsche Zeitung.

Unul dintre obstacolele asezate in fata unei reforme reale, in opinia analistilor critici ai AESA, este reprezentat de actualele reglementari UE. Acestea nu interzic angajatilor AESA activitati prestate in interesul industriei. Este citata spete irlandezului Flynn, conducator al Comisiei pentru Produse Dietetice, Alergii si Nutritie dovedeste ca independenta sa este paralela cu responsabilitatea impusa de calitatea de membru AESA. In 21 iulie, a fost emisa o decizie cu privire la aprobarea unui produs Kraft Foods Europe, fara sa atraga oprobiul autoritatii faptul ca Flynn este, simultan, membru al unui consiliu Kraft.

Flynn este totodata membru al unor grupuri de lucru stiintifice ale organizatiei de lobby International Life Sciences Institute Europe, ai carei membrii sunt Coca-Cola, Nestle, Unilever, Danone sau Bayer. (TS)

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...