Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Aesa stabileste abuziv cu ce ne hranim

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor (AESA), institutie mandatata pentru protectia consumatorilor europeni are atributii de aprobare, in mod independent a noilor produse alimentare.

Nestatutar insa, angajatii autoritatii au legaturi apropiate cu piese din industria alimentara, informeaza recolta.eu, citand publicatia germana Suddeutsche Zeitung.

Unul dintre obstacolele asezate in fata unei reforme reale, in opinia analistilor critici ai AESA, este reprezentat de actualele reglementari UE. Acestea nu interzic angajatilor AESA activitati prestate in interesul industriei. Este citata spete irlandezului Flynn, conducator al Comisiei pentru Produse Dietetice, Alergii si Nutritie dovedeste ca independenta sa este paralela cu responsabilitatea impusa de calitatea de membru AESA. In 21 iulie, a fost emisa o decizie cu privire la aprobarea unui produs Kraft Foods Europe, fara sa atraga oprobiul autoritatii faptul ca Flynn este, simultan, membru al unui consiliu Kraft.

Flynn este totodata membru al unor grupuri de lucru stiintifice ale organizatiei de lobby International Life Sciences Institute Europe, ai carei membrii sunt Coca-Cola, Nestle, Unilever, Danone sau Bayer. (TS)

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...