Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Afacere inedită: Ferma de mistreți

Autor: Meat MIlkmarți, 20 mai, 2014

Cristian Lupşoiu are în grijă peste 30 de mistreţi, într-un ţarc pe care l-a înfiinţat la poalele Munţilor Parâng, în Valea Jiului. Ferma hunedoreanului nu produce deocamdată venituri, însă Cristian Lupşoiu speră că situaţia ei se va schimba în următorii ani.

Cristian Lupşoiu a investit până în prezent peste 6.000 de euro într-o fermă de porci mistreţi. Cele peste 30 de animale pe care le are în grijă în ferma sa de la poalele Munţilor Parâng nu îi aduc deocamdată niciun venit, dar hunedoreanul în vârstă de 37 de ani speră că lucrurile se vor schimba în următorii ani. „În urmă cu trei ani am achiziţionat o scroafă gestantă, care a fătat apoi, şi am cumpărat şi un vier cu circa 1.000 de euro. Apoi numărul animalelor din fermă a crescut.

Până acum nu am vândut porcii mistreţi, pentru că vreau să îmi extind ferma. Mă gândesc să îi vând pentru carne, în special, la restaurantele cu specific vânătoresc care se dezvoltă şi în Valea Jiului.  Vreau să le asigur un vânat continuu, un vânat proaspăt, nu congelat. Asta este baza de la care plec. În România, în general, şi în Valea Jiului în special, a început lumea să consume vânat în mod constant”, spune Cristian Lupşoiu.

Deocamdată, hunedoreanul nu primeşte subvenţii pentru creşterea porcilor mistreţi, dar speră că va putea beneficia de ele o dată ce îşi va mări efectivele de animale din fermă. Preşul cărnii de porc mistreţ este de circa trei ori mai mare decât cel al cărnii de porc, totuşi are căutare, mai adaugă Cristian Lupşoiu. (Mai multe, pe: adev.ro/n5ucq2; Foto: Adevărul))

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...