Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Afaceri: rusii vor inspecta fabricile de carne din romania

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit evz.ro, producatorii romani de carne vor sa recucereasca piata rusa, o tara cu un potential de consum urias. Mai au de trecut insa un hop: trebuie sa primeasca acceptul rusilor, care vor veni in noiembrie sa le inspecteze fabricile.

Dupa ce ani de zile producatorii locali de alimente, dar si cei de vinuri s-au plans ca nu pot patrunde pe piata rusa, iata ca momentul mult asteptat se intrevede. Autoritatile de la Kremlin au promis minsitrului Agriculturii Daniel Constantin ca autoritatea sanitar-veterinara rusa va incepe luna viitoare inspectiile la producatorii interesati sa exporte in Rusia.

Din luna noiembrie a acestui an, autoritatea sanitar-veterinara rusa va incepe inspectiile la intreprinderile romanesti care isi desfasoara activitatea in sectoarele carnii si a laptelui si sunt interesate sa exporte pe piata rusa, in scopul recunoasterii capacitatii acestora de a raspunde cerintelor sanitare veterinare impuse de piata rusa, se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, s-a intalnit in data de 10 octombrie cu omologul sau din Federatia Rusa, Fiodorov Nicolai Vasilievici. Delegatia romana a inclus mai multi oameni de afaceri romani, presedinti si directori generali ai unor companii precum ValVis Holding, Cargill, Cristim, Prodlacta, precum si vicepresedintele Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania.

Exporturile romanesti in Rusia au atins anul trecut circa 1 miliard de euro, comparativ cu 831 milioane de euro in 2010, acestea fiind de doua ori mai mici decat importurile, potrivit Eurostat.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...