Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Afaceri: rusii vor inspecta fabricile de carne din romania

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit evz.ro, producatorii romani de carne vor sa recucereasca piata rusa, o tara cu un potential de consum urias. Mai au de trecut insa un hop: trebuie sa primeasca acceptul rusilor, care vor veni in noiembrie sa le inspecteze fabricile.

Dupa ce ani de zile producatorii locali de alimente, dar si cei de vinuri s-au plans ca nu pot patrunde pe piata rusa, iata ca momentul mult asteptat se intrevede. Autoritatile de la Kremlin au promis minsitrului Agriculturii Daniel Constantin ca autoritatea sanitar-veterinara rusa va incepe luna viitoare inspectiile la producatorii interesati sa exporte in Rusia.

Din luna noiembrie a acestui an, autoritatea sanitar-veterinara rusa va incepe inspectiile la intreprinderile romanesti care isi desfasoara activitatea in sectoarele carnii si a laptelui si sunt interesate sa exporte pe piata rusa, in scopul recunoasterii capacitatii acestora de a raspunde cerintelor sanitare veterinare impuse de piata rusa, se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, s-a intalnit in data de 10 octombrie cu omologul sau din Federatia Rusa, Fiodorov Nicolai Vasilievici. Delegatia romana a inclus mai multi oameni de afaceri romani, presedinti si directori generali ai unor companii precum ValVis Holding, Cargill, Cristim, Prodlacta, precum si vicepresedintele Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania.

Exporturile romanesti in Rusia au atins anul trecut circa 1 miliard de euro, comparativ cu 831 milioane de euro in 2010, acestea fiind de doua ori mai mici decat importurile, potrivit Eurostat.

Pe piața europeană a cărnii de porc, cotatiile cresc din nou
Autor: Nora Marin  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Pig Site, pentru prima dată din iunie 2017, cotațiile de porci maturi pentru sacrificare indică o tendință ascendentă pentru lunile următoare.   În Germania, prețurile la producător au crescut cu 3 cenți / kg greutate de sacrificare, iar Țările de Jos, Belgia și Austria au urmat exemplul, ridicându-și cotațiile...

Vitamina A în furajele bovinelor protejează împotriva alergiei la lapte
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Scientific Reports, un studiu efectuat de Institutul de Cercetări Messerli, Viena, Meduni Viena și Universitatea din Viena a arătat că adaosul de vitamina A în furajele vacilor poate ajuta la prevenirea unei reacții alergice la lapte.   Potrivit statisticilor, o alergie reală la lapte apare la aproximativ 3-5% dintre...